Luis Suarez twee tot drie weken buiten strijd

Luis Suárez.
REUTERS Luis Suárez.
De Uruguayaanse topspits Luis Suárez is vandaag in het Medica Uruguaya Hospital in de hoofdstad Montevideo met succes geopereerd aan zijn meniscus. Dat vertelde zijn moeder, Sandra Diaz, aan het Amerikaanse nieuwsagentschap Associated Press (AP). Zelf is Suarez optimistisch: hij stelt iedereen gerust en is ervan overtuigd dat hij fit zal zijn tegen het WK.

"De operatie is achter de rug en gelukkig is alles goed gegaan. Uiteindelijk bleek de kwetsuur minder ernstig dan verwacht te zijn", aldus Sandra Diaz. Volgens Suarez" zus Giovanna staat de aanvaller na de kijkoperatie twee à drie weken aan de kant. In principe moet de 27-jarige spits van Liverpool dus speelklaar geraken voor de start van het WK. Heel Uruguay hoopt op een goede afloop, want Suarez is de absolute vedette van het elftal. Dit seizoen werd hij met 31 stuks topschutter in de Premier League. Nadien werd hij terecht verkozen tot "Speler van het Jaar".

De 27-jarige spits kreeg woensdag op training naar verluidt pijn aan de meniscus. Op basis van een scan werd vervolgens beslist om tot een ingreep over te gaan. Maar na de operatie lijkt de schade dus mee te vallen. Uruguay speelt zijn eerste wedstrijd in groep D op 14 juni tegen Costa Rica. Daarna volgen duels met Engeland (19 juni) en Italië (24 juni).

Suarez zelf twijfelt niet. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun", zegt Suárez van wal. "Ik weet zeker dat ik het WK zal halen. Rustig aan dus! De komende tijd zal ik me in ieder geval inzetten om mijn ploeggenoten te steunen."

De medische staf van de Uruguayaanse ploeg rekent op een drietal weken rust, maar toont zich ook optimistisch. "Het valt niet uit te sluiten dat Suárez alsnog het WK haalt", was het korte bericht dat de hoop in de harten van de Uruguayanen deed terugkeren.