Liverpool trekt keeperscarrousel op gang met Roma-doelman, alles geregeld tussen Real en Courtois

Photo News
Uitstel, maar geen afstel. Liverpool houdt de droomtransfer van Thibaut Courtois (26) naar Real Madrid nog enkele dagen tegen. De miljoenentransfer van Alisson naar Anfield stuurt de plannen van Chelsea in de war. Als de finale 'ja' er komt, betaalt Real circa zo'n 40 miljoen voor Courtois. 

Het was een scenario waar ze op Stamford Bridge amper rekening mee hadden gehouden. En ook Thibaut Courtois volgt de transferperikelen rond Alisson op de voet. Zolang Chelsea immers geen vervanger heeft gevonden voor hem, weigert zijn club het licht op groen te zetten voor zijn transfer. Alisson Becker, de Braziliaanse nummer één, was het eerste target van `The Blues` om de plaats van Courtois in te nemen. Of dat dachten ze toch. Liverpool pakte hen gisteren op snelheid. De Engelse concurrent bracht een bod uit van 70 miljoen euro en bereikte vandaag een akkoord voor 75 miljoen. Daarmee wordt de 25-jarige doelman van AS Roma de duurste doelman uit de geschiedenis. De medische testen zijn gepland.

AFP

Alles geregeld tussen Real en Courtois

Chelsea deed, ondanks zijn reputatie, geen ultieme poging om Alisson weg te snoepen voor de neus van Liverpool. En dus blijft het licht op oranje voor Courtois'  droomtransfer naar Real Madrid. Het is wachten op een akkoord tussen Chelsea met een andere doelman en een andere club - onder andere Kasper Schmeichel (Leicester) is een target.

Tussen Courtois en Real is zo  goed als alles geregeld: een akkoord op clubniveau over de prijs (circa 40 miljoen euro), een contract voor vijf jaar, een brutojaarsalaris boven 13 miljoenen euro. Zelf bekijkt Courtois vanuit Tenerife de ontwikkelingen vanop een afstand. Hij reisde gisteren vanuit Madrid door naar zijn vakantie-bestemming. Medische testen zijn nog niet ingepland, een officiele presentatie evenmin. Hij wacht bij zijn iPhone op het finale jawoord van zijn huidige werkgever. Na vier jaar bij Chelsea, met twee titels, een FA Cup en een League Cup, is hij er bijna weg. Naar de club waarvoor hij als tiener supporterde en, misschien belangrijker nog, dichter bij zijn twee kinderen. 

REUTERS

Gevolgen voor Mignolet?

Het aantrekken van Alisson heeft ook rechtstreekse gevolgen Simon Mignolet. Mignolet verloor vorig seizoen zijn plek onder de lat bij Liverpool aan Loris Karius. Het is nog niet helemaal duidelijk wie het grote slachtoffer wordt van de komst van de nieuwe keeper, maar ze schuiven allemaal een rij achteruit. Mignolet ligt nog drie seizoenen onder contract en concurrent Karius scoorde in de voorbereiding niet bepaald goeie punten gescoord. Hij trok de lijn van in de Champions Leaguefinale door. (KDZ/KTH/SJH) 

Photo News33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Die bedragen en salarissen zijn toch kompleet van de pot gerukt. Maar zolang er zotten zijn die dit willen betalen....Maar het valt me toch steeds op dat de zotste bedragen betaald worden door landen die het economisch moeilijk hebben.

 • Frederik Naert

  Karius kan gaan aankloppen bij Club, daar trekken ze toch alleen maar slechte keepers aan. ;)

 • anna Vandenberg

  Baldr VanHoek, de meeste betalen geen belasting in België en voor sociale bijdragen krijgen ze een gunst tarief, gelijk gesteld aan een min. loon.

 • Gilles Debaerdemaker

  Tof! Nu nog Hazard als vervanger van Bale.

 • Patrick Vanbeveren

  Eindelijk een echte topclub voor de beste keeper van de wereld.