Lionel Messi al toe aan zijn 100ste cap voor Argentinië

REUTERS
Lionel Messi heeft vandaag zijn honderdste cap voor Argentinië gepakt. In het Chileense Vina del Mar stond de 27-jarige superster van Barcelona aan de aftrap voor de laatste groepswedstrijd van zijn land op de Copa America, tegen Jamaica.

Op 17 augustus 2005 maakte Messi op 18-jarige leeftijd zijn interlanddebuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Hongarije. Lang duurde dat debuut niet. Messi mocht in de 63ste minuut invallen en werd nog geen minuut later wegens een elleboogstoot met rood naar de kant gestuurd. Zijn eerste van inmiddels 46 doelpunten voor Argentinië scoorde hij op 1 maart 2006 in een oefeninterland tegen Kroatië.

Eindelijk eens beker?
Een prijs kon hij met zijn land wel nog niet pakken. Op de Copa America van 2007 verloor Argentinië in de finale met 3-0 van Brazilië en vier jaar later werden Messi en co al in de kwartfinales uitgeschakeld door Uruguay. Op WK's eindigde het in 2006 en 2010 telkens in de kwartfinales met een nederlaag tegen Duitsland en vorig jaar hield datzelfde Duitsland Argentinië in Brazilië van de wereldtitel.