Leekens wint met kleinste verschil van 'onze' tegenstander Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft woensdag in het World Cup Stadium in de hoofdstad Seoel zijn eerste oefeninterland in zijn WK-voorbereiding met 0-1 verloren van het Tunesië van bondscoach Georges Leekens.

Zouheir Dhaouadi scoorde vlak voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarnaast viel er nog slecht nieuws voor de jeugdige Zuid-Koreanen te noteren, want verdediger Jeong-Ho Hong moest na 58 minuten geblesseerd naar de kant.

Voor de Zuid-Koreanen van bondscoach Hong Myung-bo was het meteen het laatste oefenduel voor eigen publiek. De Taeguk Warriors zakken immers vrijdag naar het Amerikaanse Miami af, waar ze op 9 juni oefenen tegen Ghana. Drie dagen later nemen ze het vliegtuig richting Brazilië, waar ze het op het WK in groep H opnemen tegen de Rode Duivels, Rusland en Algerije.

Voor Georges Leekens was het dus een geslaagd debuut als bondscoach bij de Noord-Afrikanen. Op 7 juni werken ze in Brussel nog een oefenwedstrijd tegen België af. Voor de Rode Duivels is dat de afscheidswedstrijd voor het thuispubliek. Nadien nemen ook zij het vliegtuig richting Brazilië.