Leekens geeft tekst en uitleg bij ontslag

EPA
Clubs die de komende maanden niet tevreden zijn over hun trainer, kunnen weer aan Georges Leekens (66) denken. Hij stopt als bondscoach van Tunesië. "Vier maanden na de Africa Cup zijn we nog niet betaald."

Zaterdagavond, een dag na de bloedige terreuraanslag van IS in het Tunesische Sousse, raakt bekend dat Leekens niet langer de bondscoach is van Tunesië. "We gaan in onderling overleg uit elkaar", klinkt het. Opmerkelijk nieuws, want Leekens verpletterde twee weken terug nog Djibouti in een kwalificatie-interland met 8-1. En hij leidde Tunesië afgelopen winter naar de kwartfinales van de Africa Cup.

"Sommige mensen denken wellicht dat ik afscheid heb genomen wegens die terreurdaad, maar dat is niet zo. Mijn ontslag - ik heb mijn opstappremie laten vallen - heeft niets te maken met die aanslag. Ik ben niet weggelopen! Er waren de voorbije week enkele meningsverschillen tussen de voetbalbond en mezelf. Gaande van de sportieve omkadering tot de premies van de Africa Cup - vier maanden na dat toernooi zijn we nog niet betaald", legt Leekens uit. "Bovendien werd er meewarig gedaan over de nederlaag tegen Japan, maar we waren twee dagen onderweg en een dag later moesten we al spelen. Dan is het logisch dat je verliest. En zeggen dat we tegen Japan en China oefenden omdat we het geld nodig hadden. Zoiets aanvaard ik niet."

LEES ER ALLES OVER IN HET LAATSTE NIEUWS VAN VANDAAG, OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR