Kroatië krijgt ook in beroep strafpunt voor hakenkruis

spitsnieuws
Kroatië behoudt ook in beroep zijn straf voor het hakenkruis dat op 12 juni in de EK-kwalificatiematch tegen Italië (1-1) in het veld was aangebracht. Dat maakte de Europese Voetbalbond (UEFA) vrijdag bekend. De sanctie bestond uit een boete van 100.000 euro, het spelen van twee thuiswedstrijden zonder publiek en een strafpunt in EK-kwalificatiegroep H.

Het hakenkruis dat op 12 juni in Split aan de wereld werd getoond, leidde tot woedende reacties binnen en buiten de voetbalwereld. De tuchtcommissie van de UEFA besloot dan ook Kroatië een flinke straf op te leggen. De Kroaten gingen hier niet mee akkoord en tekenden beroep aan, maar dat beroep vindt dus geen gehoor.

"Diep beschaamd"
De Kroatische voetbalbond had na de bewuste wedstrijd tegen Italië meteen laten weten "diep beschaamd" te zijn over het incident. Het gaf aan dat het voorval "schadelijk voor het voetbal en de Kroatische staat" is en vermoedde "een daad van sabotage".

Kwalificatie verder weg
Door het strafpunt is rechtstreekse kwalificatie voor Kroatië voor het EK weer wat verder weg. Kroatië staat derde in groep H met 14 punten, achter Italië (18) en Noorwegen (16).