Kompany voorstander van BeNe-League: “Belachelijk dat we nog spreken van Anderlecht, Club Brugge en Standard”

Photo News
Als het van Vincent Kompany afhangt, komt er binnenkort een BeNe-League. “Het is belachelijk dat we nu nog spreken van Anderlecht, Club Brugge en Standard, die competitief het gevoel hebben dat ze niet kunnen strijden tegen Barcelona en Real Madrid”, zo vertelt de Rode Duivel in een interview aan Sporza.

De vorming van een Super League -een competitie met 16 Europese grootmachten- is voor Kompany niet prioritair. Een BeNe-League is dat daarentegen wél. “Ik bekijk de toekomst van het voetbal helemaal anders. Ik vind eerst en vooral dat de competities van de kleine landen zich moeten verenigen”, aldus Kompany aan Sporza. “Ik snap niet waarom landen als België en Nederland niet samengaan en een grotere competitie vormen om Europese topploegen te creëren. Het is belachelijk dat we nu nog spreken van Anderlecht, Club Brugge en Standard. Competitief hebben die clubs het gevoel dat ze niet kunnen strijden tegen Barcelona en Real Madrid.”

Photo News

Ook over de rest van Europa pleit de Manchester City-verdediger voor een vereniging van landen. “Ook in Scandinavische landen, Oostenrijk, Zwitserland, ... snap ik niet dat ze achterblijven met kleine competities, die nooit of te nimmer de macht van de grote competities zullen inhalen. Ik snap niet waarom ze niet rond de tafel gaan zitten om opnieuw deftige toppers en subtoppers in Europa te brengen. Als er op dat moment een verhaal van een Super League komt, staan al die clubs er helemaal anders voor.”

Photo News126 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Dat ik moest van u zijn Kompany ik zou mijnen bek stoppen, Wat heeft nu nog te moeien met Belgisch voetbal. Is het omdat ge in Engeland uw mond niet mag open doen of is het omdat uw vader burgemeester is dat ge alles mag

 • Hendrik Vandaele

  Moest ik deel uitmaken van een ploeg die zojuist ontmaskerd werd als de meest malafide op deze wereldbol dan zou ik toch wat minder hoog van de toren blazen.

 • Peter D'Hanis

  een Hollandse journalist:"De Jupiler Pro League is een mooie competitie met mooie stadions, een fanatieke supportersbeleving en een andere stijl van voetballen". Nooit in Lokeren, Moeskroen of Eupen geweest zeker?

 • Bart Karmel

  De Belgische coëfficient staat way boven deze van Nederland. België 8ste plaats, Nederland 12de !!

 • Robert De Meulder

  Hij gaat eerst in het buitenland wat poen scheppen om dan uit verveling deze onzin uit te kramen en ons de les te spellen.Zal nog goede maatjes zijn met de familie Verscheuren en als die Europese competitie doorgaat zal er links of rechts wel en stoeltje voor hem zijn in een comite dat niets voorstelt maar ruim vergoed word.Hij kan misschien proberen van in Antwerpen nog eens een cafeeke op te starten want dat was een succes.