Kolo Touré wordt T2 van Wilmots bij Ivoorkust

getty
Marc Wilmots heeft er bij Ivoorkust een bekende T2 bij: Kolo Touré. Dat meldt de Ivoriaanse voetbalbond (FIF).

De 36-jarige voormalige verdediger zal vrijdag voor het eerst op de bank naast bondscoach Wilmots zitten voor de WK-kwalificatiewedstrijd Mali-Ivoorkust. Touré is ook al assistent bij de nationale ploeg voor Ivoriaanse spelers die in het eigen land aantreden en bij de nationale U23-ploeg, die mikt op olympische kwalificatie. Verder behoort hij tot de technische staf van de Schotse kampioen Celtic. Daarnaast werd de 36-jarige Ivoriaan ook ingeschakeld in de jeugdopleiding van de Schotse ploeg.

De ex-international liet medio september weten dat hij niet meer zal terugkeren als voetballer. Vorig seizoen was hij voor het laatst actief bij Celtic. Touré kwam eerder uit voor Arsenal, Manchester City en Liverpool. Voor Ivoorkust kwam hij tot 120 interlands.

In de stand staat Ivoorkust na vier van de zes speeldagen op kop in zijn kwalificatiegroep. 'De Olifanten' leiden met zeven op twaalf, Marokko (6 punten) en Gabon (5 punten) volgen als tweede en derde. Mali (2 punten) sluit de rangen. Alleen de groepswinnaar krijgt een ticket voor Rusland. Morgen maken de troepen van Wilmots nog de verplaatsing naar Mali en op zes november krijgen ze het bezoek van Marokko.

photo_news
afp

FIFA bestraft Gabon na opstellen geschorste spelers tegen Ivoorkust

De Disciplinaire Commissie van de Internationale Voetbalbond (FIFA) heeft de Gabonese federatie gesanctioneerd. Gabon wordt bestraft omdat het in de WK-kwalificatiewedstrijd van 2 september tegen het Ivoorkust van Marc Wilmots twee geschorste spelers (Mario Lemina en Merlin Tandjigora) heeft opgesteld. Gabon moet een boete van 6.000 Zwitserse frank (5.200 euro) ophoesten en krijgt een forfaitnederlaag aan de broek. Aangezien Ivoorkust de wedstrijd met 0-3 won, verandert er niets in de stand van groep C in de Afrikaanse kwalificaties.

Op 12 september onthief het Uitvoerend Comité van de Gabonese voetbalbond zijn secretaris-generaal Jean-Félix Mba Nze tijdelijk van zijn functie. Hij wordt verweten dat hij de schorsing van de twee spelers niet heeft gemeld, "terwijl de FIFA hem hiervan op de hoogte had gebracht".

Gabon is met nog twee speeldagen voor de boeg met vijf punten derde in zijn kwalificatiegroep, achter Ivoorkust (7 ptn) en Marokko (6). Mali is laatste met twee punten. Alleen de poulewinnaar mag naar Rusland. Vrijdag gaan de Ivorianen op bezoek bij Mali, zaterdag speelt Marokko gastheer voor Gabon.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00