Keert Lionel Messi Argentinië definitief de rug toe? "Dit jaar speelt hij zeker niet meer"

EPA
Volgens het Argentijnse medium TNT Sports komt Lionel Messi in 2018 zeker niet meer in actie voor Argentinië en overweegt hij sterk om af te haken als international. Messi is Argentiniës all-time topschutter met 65 goals in 128 matchen, maar daar staat slechts een olympische titel in Peking 2008 tegenover.

In de komende oefeninterlands van Argentinië tegen Guatemala en Colombia in respectievelijk Los Angeles (7 september) en New York (11 september) zal Messi zeker niet van de partij zijn, net zoals hij de prestigematch tegen Brazilië zal laten schieten in oktober. Messi zou na het voor Argentinië erg teleurstellende WK met het idee gespeeld hebben zijn afscheid aan te kondigen, maar het was Claudio Tapia -de Argentijnse bondscoach met wie Messi een goeie relatie heeft- die hem op andere gedachten kon brengen. Het nummer 10 zou nu afwachten wie na het vertrek van Sampaoli de nieuwe bondscoach wordt en welke voetbalopvattingen hij er op nahoudt. Momenteel is gewezen speler Lionel Scaloni de Argentijnse interim-bondscoach. Afwachten dus of Messi er nog zal bij zijn op de Copa America van volgend jaar. Die wordt in Brazilië afgewerkt. In het verleden kondigde Messi al eens zijn afscheid aan de 'Albiceleste' aan, maar toen kwam hij op die beslissing terug om Argentinië ultiem te kwalificeren voor het WK in Rusland.

In schril contrast met zijn Argentijns palmares, staan zijn verdiensten voor FC Barcelona. Na de zege in de Spaanse Supercopa van zondag tegen Sevilla, telt Messi 33 trofeeën voor de blaugrana. Dat is er één meer dan de naar Vissel Kobe vertrokken Iniesta. In 15 seizoenen was hij er al goed voor 552 goals.

Messi pakte zondag in het Marokkaanse Tanger de Spaanse Supercup na 2-1 winst tegen Sevilla.
REUTERS Messi pakte zondag in het Marokkaanse Tanger de Spaanse Supercup na 2-1 winst tegen Sevilla.13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Van Mol

  Lol zonder Messi speelde Argentinië niet eens het WK en Portugal minder ploeg? Ze wonnen nochtans de EK finale zonder Ronaldo tegen Frankrijk...

 • Anthony Peeters

  Messi heeft een top team nodig om goed te spelen! De selectie van Argentinië is trouwens beter dan die van Portugal! Maar Ronaldo maakt een ploeg beter en bij Messi is het omgekeerd hij heeft een ploeg nodig dat hem beter maakt! Daarom dat die nooit zal weggaan bij barca want dat is de dag dat hem door de mand valt!

 • Jean De Grande

  Weer een mooi voorbeeld van (het gebrek aan) verstandelijk vermogen van de gemiddelde voetbalsupporter. man man, terwijl jullie ruzie maken gaan Messi en Ronaldo samen eten. Sukkels.

 • Dirk Tuymans

  Hier zijn er duidelijk die niks van voetbal kennen. Heel duidelijk.. ! Ronaldo beter dan Messi. Dat is om te lachen.

 • luc van der maelen

  Messi durft alleen bij Barcelona spelen dat zal ook wel zijn reden hebben zet messi bij een mindere ploeg en messi Is een dikke nul

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00