Jordan Lukaku haalt uit naar Wilmots en neemt het op voor broer: “Romelu is al drie keer begraven in België”

Jordan Lukaku
VTM NIEUWS Jordan Lukaku
“Ik hou niet van de voetbalwereld.” Jordan Lukaku nam in een interview met Eleven Sports geen blad voor de mond. Zondag kijken de broers Lukaku elkaar voor het eerst in de ogen. Jordan blikt kritisch terug op het EK van 2016, en spreekt ook over de kritiek op zijn broer.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jordan is duidelijk over wat hij van de voetbalwereld denkt, doordrongen van makelaars en contracten. “Ik hou niet van de voetbalwereld, alleen van de sport. Er zijn veel oneerlijke mensen die alles doen om op onze rug te leven en van ons te profiteren, dat vind ik jammer. Veel spelers van mijn origine, uit Afrika, weten niet hoe contracten in elkaar zitten. Dat moet je zelf doen.”

Hij kijkt hoopvol naar het project bij zijn jeugdteam Anderlecht, al vraagt hij om geduld. “Het wordt moeilijk, maar als hij (Kompany, nvdr) de filosofie van de Anderlechtjeugd kan overzetten naar de eerste ploeg, zit je wel goed voor een paar jaar. De verwachtingen lagen te hoog, hij is een geweldige kapitein. Maar het is geen Football Manager hè. Hij doet de transfers, is de coach, de kapitein, bepaalt de tactiek... Rustig aan! Geef hem wat tijd.”

BELGA

De linksachter hoopt nog steeds op de Rode Duivels: “Ik moet gewoon meer aan spelen toekomen. Ik heb tijdens mijn aanwezigheid nog niemand anders gezien op die positie. Zonder blessures zou ik geselecteerd zijn. Er was niemand anders. Als ik nu niet geselecteerd word, wil dat zeggen dat ik waardeloos ben.”

“Ik heb geen spijt van het EK in 2016. Ik weet dat ik niet goed was, hoe lang moet je treuren? Hoe dan ook, als we het EK hadden gewonnen zou er iemand hebben beweerd dat het dankzij hem (Wilmots, nvdr) was. Maar hij zou enkel het geluk gehad hebben dat de spelers hem naar de titel zouden hebben geleid. Niemand wees ons de weg.”

“Marc Wilmots, wie? Vond je hem goed? Ik vond hem niet zo geweldig. Ik heb veel respect voor hem als speler, maar als bondscoach... Hij zei gewoon: “Geef de bal maar aan Eden”.”

Getty Images

Sinds dit seizoen spelen de broers Lukaku samen in Italië. “Ik dacht dat hij een ander soort voetbal zou ontdekken, trager. Maar met defensies die beter voorbereid zijn.”

Jordan heeft het moeilijk met de houding van journalisten tegenover zijn broer. “Romelu is al drie keer begraven in België. Tegen Kroatië was Benteke geblesseerd, iedereen zei: “Mijn God, we moeten met Lukaku spelen...”. 2 goals. Kwalificatie. Bedankt. Op het WK begon hij slecht, Origi mocht starten. De belangrijkste wedstrijd van het WK, tegen de Verenigde Staten. Doelpunt van? Assist van? Bedankt. Na hem komt Michy. Ik vind Michy leuk, maar Romelu en ik hebben hetzelfde bloed. Michy heeft dribbels, techniek... Goals! Dat is wat je wilt van een aanvaller! Al zijn concurrenten waren beter dan hem. Romelu toont verstand en volharding, en toch krijgt hij bagger over zich. Daarom geven we maar zelden interviews.”

Jordan Lukaku speelde dit seizoen nog maar twee wedstrijden bij Lazio, goed voor in totaal 70 minuten. Na een zware knieblessure is de jongste van de broers opnieuw wedstrijdfit, de vraag is of hij zondag in de topper tussen Lazio en Inter minuten zal maken. Tegen zijn broer, extra speciaal dus.

Photo News

Bekijk de volledige reportage van Eleven Sports via https://elevensports.tv/jordan-lukaku
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jochem Van der Perre

  Romelu is top momenteel. Wie dit niet vind, tja,meningen verschillen. Probeer zijn aantal doelpunten in Italië dan maar eens te verbeteren, zou ik zeggen.

 • Johan Vervaeck

  Heel juist Guy, hoog tijd dat die belast worden zoals de gewone werkmens, wat ze eigenlijk ook maar zijn.

 • Nick Desmet

  Stop met janken of zoek werk in een fabriek en draai mee in 3 ploegen. Het is altijd iets ,voetballen moet je doen.

 • Johan Bergé

  Op zijn positie zijn er in Belgische competie minstens 10 die hun verdigende taken beter aankunnen en dus ook beter zijn. Beetje bescheidenheid zou gepast zijn.

 • Philippe Corthout

  GUY SEVENANTS, lees dan geen sportnieuws. Klagen is enkel een recht voor jou mss? Dat ter zijde is de analyse in zijn interview vrij correct. Zo iets heet "vraag en antwoord"... een interview dus ;-) Boeit het je niet, lees of bekijk het niet. Ik zou er bijna medelijden mee krijgen dat je je tijd zou verdoen aan iets dat je niet zou boeien.