Is kapitein nationale vrouwenploeg Zuid-Korea gewoon een man?

kos
Opschudding op het WK voetbal voor vrouwen in Canada. Dit keer niet omwille van een prachtig doelpunt, maar wel omdat de kapitein van Zuid-Korea ervan beschuldigd wordt een man te zijn. Alweer!

Het is de Spaanse krant 'Mundo Deportivo' die op de voorpagina uitpakt met de zaak over de genaamde Park Eun-seon. Niet toevallig trouwens want morgen neemt het vrouwelijke 'La Roja' het in Ottawa op tegen de Zuid-Koreaanse meisjes.

Beticht in eigen land
Het is overigens niet de eerste keer de nummer 7 van de Aziaten in het oog van de storm staat, in 2013 werd ze in de eigen nationale competitie ook al door zes teams beticht eigenlijk een man te zijn. Straffer zelfs, de tegenstanders in kwestie eisten toen een heuse test om voor eens en voor altijd uit te maken hoe de vork precies aan de steel zit.

Gendertest in 2004
Vreemd genoeg legde Park Eun-seon in 2004 al een zogenaamde gendertest af toen ze deelnam aan de Olympische Spelen in Athene. Opvallend is bovendien dat 'Mundo Deportivo' in het gepubliceerde artikel geen nieuwe elementen aanbrengt. Was het gewoon de bedoeling om de tegenstander te kwetsen en van de wijs te brengen? Daar lijkt het in ieder geval sterk op...

Mundo Deportivo