Exclusief voor abonnees

Hoe racisme en scheldpartijen de norm zijn geworden in voetbal: “In stadion komt slechtste in mens naar boven”

Een supporter van de Turkse club Fenerbahçe zwaait met een banaan. Tot groot ongenoegen van Didier Drogba, die op dat moment (2013) voor tegenstander Galatasaray speelt.
AFP Een supporter van de Turkse club Fenerbahçe zwaait met een banaan. Tot groot ongenoegen van Didier Drogba, die op dat moment (2013) voor tegenstander Galatasaray speelt.
In weinig andere ploegsporten klinken de verwensingen vanuit de tribunes zo grof als in het voetbal, tot racistische oerwoudgeluiden toe. We denken zo onze ploeg te ondersteunen, stelt
een sportpsycholoog. "Maar in het voetbal loopt iets grondig mis. Daar moeten we streng en consequent tegen optreden." Respect start ook al aan de zijlijn van het jeugdvoetbal.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Jacobs

  ok ik ben akoord,het hoort niet,maar als een blok achter een gekleurde man gaan staan is overdreven,wat met die arme scheids ,die midden op het veld staat en belchelijk gemaakt wordt ,dorr juist ja die gekleurde mannen,ze staan voor de baas op het veld met hun armen te zwaaien gelijk gekken heeben nooit iets fout gedaan en die scheids is een racist omdat mijnheer een kaart krijgt ,kom nou hee mannen bekijk eens wat odjida daar onnozel stond te doen ,daar wordt niks van gezegd het was maar tegen

 • Tom Haezebrouck

  Boegeroep naar een blanke is normaal, naar een zwarte is dit racisme. De pers en de politiek hebben dit gecreëerd en heeft een averechts effect. Hoe harder ze roepen hoe erger het zal worden. Blanke spelers en trainers worden ook uitgescholden maar dit is blijkbaar volkomen normaal.

 • Wendy Vandereyken

  Kan ook aan het IQ van de voetbalsupporters liggen.

 • Frans Peeters

  De vis verzuipen nu er over belasting op transfers gesproken wordt, wat een media klucht en dit om de meest Vlaamse club?

 • Sam Tierlen

  Ik zit elke 2 weken in het stadion. Er wordt rond mij al wel eens wat gevloekt en getierd ... maar dat gaat steeds over het spelletje of verkeerde beslissingen. Heb nog nooit een racistische opmerking gehoord. Wat niet wil zeggen dat het niet gebeurd, maar al de supporters over dezelfde kam scheren is er over. Wie wel racistische opmerkingen maakt is fout ... geen discussie.