Het is niet allemaal kommer en kwel: vrouwenploeg Anderlecht pakt landstitel na overwinning bij Gent Ladies

Photo News
Terwijl het bij de mannen snakken is naar het seizoenseinde, tonen de Anderlecht-vrouwen wél hoe het moet. De vrouwenploeg van paars-wit kroonde zich vanavond tot kampioen in de play-offs van de Belgische Super League. Anderlecht won met 0-1 van de AA Gent Ladies.

Een vroeg doelpunt van Sarah Wijnants. Meer hadden de dames van Anderlecht niet nodig om de beslissende partij van de play-offs te winnen. De aanvalster van Anderlecht scoorde haar 9de van de play-offs. Na 19 minuten lag de 0-1 in doel te blinken. De Gent Ladies - die eerder op het seizoen de beker voor vrouwen wonnen - hadden geen antwoord meer in huis. Na 20 wedstrijden geeft Anderlecht een onoverbrugbare kloof in handen. Voor paars-wit is het de zesde titel in het vrouwenvoetbal uit de clubgeschiedenis. De voorbije jaren was de titel vooral een Luikse aangelegenhuid. Standard pakte zeven jaar op rij de titel, tot Anderlecht vorig jaar de scepter overnam. Voor de vrouwenploeg van voorzitter Marc Coucke is het de tweede titel op rij. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Etienne De Bondt

    Ze kunnen er misschien enkele van opstellen in Play-Off 1.

  • LUC HUON

    En zeggen dat Coucke in eerste instantie die ploeg wilde liquideren, van kunde gesproken.

  • Nijs Noël

    Proficiat ! Mag men de vrouwen niet laten spelen in plaats van mannen team??