Exclusief voor abonnees

Henry knielde niet zomaar 8 minuten en 46 seconden: hoe een legendarische voetballer na een stevige uitschuiver al 15 jaar tegen racisme strijdt

Montréal Impact/Twitter
Kneel down, speak up. Het was een krachtig signaal van Thierry Henry (42), vlak voor z'n eerste wedstrijd als hoofdcoach van Montreal Impact. Hij zat niet zomaar 8 minuten en 46 seconden op de knie om steun te betuigen aan Black Lives Matter. Sinds hij in 2004 een ‘stuk zwarte stront’ werd genoemd, zwijgt Henry niet meer. Geïnspireerd door Che Guevara staat de legendarische voetballer en ex-assistent-coach van de Rode Duivels al 15 jaar op de barricades tegen zijn publieke vijand, genaamd racisme. Pionier. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jan jansen

  Aandachttrekker..gewoon knielen als en ander ging weer niet .. weer even profiteren voor eigen aandacht ... kijk wat ik doe

 • marcel haagen

  Mooi maar met die bankrekening is het makkelijk protesteren. Wat met wk voetbal in Qatar gebouwd door slaven. En de transfers, lonen die bedragen zijn ver weg van de echte wereld in Afrika, India,... .

 • William De Ruyck

  Respect ,Top !!!

 • franky van damme

  Voor zoveel geld mogen ze me alle dagen verwijten zolang ze willen en voor gelijk wat.