Hazard krijgt plaatsje in indrukwekkend Europees team van het Jaar, De Bruyne niet van de partij

Eden Hazard staat in mooi gezelschap.
Squawka Eden Hazard staat in mooi gezelschap.
Eden Hazard heeft net als vorig jaar een plaats gekregen in het Europees team van het Jaar. De nummer tien van Chelsea is de enige Belg in het elftal. Kevin De Bruyne hoorde wel bij de vijftig door de UEFA geselecteerde genomineerden, maar kreeg onvoldoende stemmen in de internetpoll.

De Duitser Marc-André ter Stegen (Barcelona) is de doelman in het UEFA elftal van 2018. In de verdediging staan de Nederlander Virgil van Dijk (Liverpool) en de Spanjaard Sergio Ramos, de Fransman Raphaël Varane en de Braziliaan Marcelo van Real Madrid. Op het middenveld heeft Hazard het gezelschap van zijn Franse Chelsea-teamgenoot N'Golo Kanté en van de Kroaat Luka Modric (Real Madrid). De Fransman Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), de Argentijn Lionel Messi (Barcelona) en de Portugees Cristiano Ronaldo (Juventus) zijn de spitsen. 

Hazard werd door 57,9 procent van de fans in het elftal gekozen. Alleen Modric (68,5%), Ronaldo (64,3%), Messi (63,7%) en Marcelo (61,1%) deden beter. Hazard en De Bruyne waren vorig jaar de eerste Belgen in het elftal. Ronaldo is er al voor de dertiende keer bij en dikte zo zijn record aan. Voor Messi is het de tiende uitverkiezing, voor Ramos de achtste.

Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.
Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frankie bressinck

  Wat staat Modric daar in te doen? Speelt al weken zeer matig en kan amper een assist laat staan een doelpunt scoren!

 • Carlos Simonis

  Gabriel & Jan, de keuze ter Stege is is niet raar, Courtois is gewoon als beste van de wereld gekozen omdat hij in een goed Belgisch elftal op het WK heeft gespeeld. Iedereen was lovend over de Rode Duivels, ze waren al als wereldkampioen genoemd voordat ze al een wedstrijd hadden gespeeld. En bij Real Madrid hebben wij nog steeds niks gezien van de beste keeper ( Courtois) van de wereld.

 • René Van Halen

  Idioot dit soort ploegen. Weinig spectaculair aan, want gewoon de verwachte namen.

 • Roger Deprez

  Hazard op het middenveld is dat een grap om te lachen, zal hij toch harder moeten werken als nu.

 • Heimo Davidts

  Kevin verdient dat ook niet.