Exclusief voor abonnees

Guilian Preud'homme zit zondag tussen twee vuren op Sclessin: "Twee clubs van mijn hart, maar ik zal toch voor Rouches supporteren"

Photo News
Guilian Preud’homme (25) is een ­spraak­waterval. Van vliegtuigen over ­voetbal tot papa Michel – zijn vriend voor het leven, amour profond. Net zoals voor Standard én Club Brugge. Een ­gepassioneerde babbel. 

"Dat is een A320 van EasyJet, op de ­Cargo staan twee 747’s en het ­vliegtuig met de blauwe staart is een A330. Ik ken ze allemaal."

Guilian Preud’homme glundert – de ­gelijkenissen met Michel zijn treffend. Copy-paste. Hartelijke glimlach, eenzelfde mimiek. Plaats van het interview: brasserie Belle & Belge op Brussels ­Airport, zijn werkgever. Met zicht op het tarmac. Het is donderdag in de late namiddag, een paar uur voor de wedstrijd van Standard ­tegen Akhisaspor. De zon schijnt, mensen stappen of lopen richting de security om op tijd hun vlucht te halen. Het opnamebandje start. "Ik zal hard genoeg praten." Opnieuw die lach.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.