Georges Leekens weg als bondscoach van Tunesië

AFP
Georges Leekens is niet langer bondscoach van Tunesië. Dat meldt de Tunesische voetbalbond op zijn website. Beide partijen zouden in onderling overleg uit elkaar gegaan zijn. Leekens was sinds eind maart 2014 in dienst bij Tunesië, dat stelt opnieuw op zoek te gaan naar een buitenlandse coach. Vorig jaar fungeerde hij met Tunesië als oefenpartner voor de Rode Duivels, vlak voor hun afreis naar het WK in Brazilië. België haalde het toen met 1-0.

De 66-jarige Leekens volgde in maart 2014 bij Tunesië de Nederlander Ruud Krol op en lag er nog tot maart 2016 onder contract. Voor de voormalige bondscoach van de Rode Duivels was het zijn tweede avontuur in Afrika. In 2003 stond hij al eens aan het roer bij Algerije.

Zijn voorlopig laatste club in eigen land was Club Brugge. Daar werd hij in november 2012 aan de deur gezet, nadat hij enkele maanden eerder de Rode Duivels had verlaten om naar het Jan Breydel-stadion te trekken. Leekens veroorzaakte toen ophef door te stellen dat het werk bij de nationale ploeg "voor negentig procent af was".

Met Tunesië nam hij afgelopen winter deel aan de Africa Cup. De 'Adelaars van Carthago' sneuvelden er na een veelbesproken wedstrijd in de kwartfinales tegen Equatoriaal-Guinea. In blessuretijd kreeg het gastland toen een erg omstreden strafschop.

BELGA
EPA
PHOTO_NEWS