Exclusief voor abonnees

Geen licentie voor KVO: een verhaal dat begon met de verkoop van de club door Marc Coucke in 2018

BELGA
Van Europees voetbal naar amateur? Dat KV Oostende geen licentie kreeg, is het zoveelste hoofdstuk in de teloorgang van de kustclub. Een reconstructie van het zinkende schip. Met Marc Coucke in de hoofdrol.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • bob jansens

    Volgens mij is Coucke nooit van plan geweest om Oostende te verkopen. Die Mr Calant was slechts een stroman, immers hij kon niet onmiddellijk betalen, kreeg enkele jaren uitstel van betaling en Coucke behield het retentierecht zodat de ploeg opnieuw eigendom van Coucke zou zijn als Calant niet tijdig zou betalen. Maar Calant was niet de "vriend" die Coucke dacht te hebben: hij zocht snel zelf een overnemer en verpatste de ploeg aan deze nieuwe investeerder.

  • Freddie Heremans

    Wraakroepend ! Een idioot met veel geld trekt een kleine fijne club naar hoge toppen en stuurt ze wat later weer de dieperik in, om schoon weer te gaan spelen in Brussel, en dat is evenmin een succes. Met sympathie en medeleven aan alle KVO fans, hopend op een mirakel.