Geen Hazard bij genomineerden voor UEFA Best Player in Europe Award

AFP
De Uruguayaan Luis Suarez, de Argentijn Lionel Messi (beiden FC Barcelona) en de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid) zijn de drie finalisten voor de UEFA-speler van het seizoen 2014-2015. Dat meldde de Europese Voetbalbond (UEFA) woensdag. Rode Duivel Eden Hazard (Chelsea), die op de shortlist van tien kandidaten stond, eindigde op de zesde plaats bij de stemming.

De winnaar wordt op 27 augustus bekendgemaakt in Monaco, bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Messi won de trofee al in 2011. Daarna waren Andres Iniesta (2012) en Franck Ribéry (2013) de laureaten. Vorig jaar pakte Ronaldo de prijs.

Gianluigi Buffon (Juventus) viel dit jaar net naast de top drie, voor Neymar (Barcelona) en Hazard (Chelsea). Die laatste sleepte eind vorig seizoen in Engeland al drie individuele prijzen in de wacht. De Rode Duivel werd door de Professional Footballers' Association, de Engelse spelersvakbond, verkozen tot Speler van het Jaar. Verder was hij ook de beste voor de Football Writers Association (FWA), de Engelse schrijvende pers. Tot slot werd Hazard ook uitgeroepen tot Barclays Premier League Player of the Year.