Geen al te slimme zet van Bale, Welshman laat zich fotograferen met opmerkelijke vlag: “Wales. Golf. Madrid. In die volgorde.”

Gareth Bale zag de lol van de vlag wel in.
@sgorio Gareth Bale zag de lol van de vlag wel in.
Heeft Gareth Bale zich nu écht onmogelijk gemaakt bij Real Madrid? De sterspeler van Wales vierde gisteren de EK-kwalificatie met zijn land na een overwinning tegen Hongarije. In het feestgedruis liet hij zich opmerken met een opvallende vlag. 

“Wales. Golf. Madrid. In die volgorde.” Neen, het was wellicht niet Bales eigen idee om zich achter de opmerkelijke vlag te scharen. De aangepaste drapeau van Wales dook tijdens de match tegen Hongarije (2-0-winst) op in de tribunes van het Millennium Stadium in Cardiff. 

Toen de spelers hun kwalificatie voor het EK vierden moet het stuk textiel vanuit de tribunes op het veld zijn beland. Enkele spelers pikten de vlag op en gingen er prompt mee aan de haal in hun viering. De lol was helemaal compleet toen ze Bale zowaar achter de vlag konden krijgen. 

Moet je natuurlijk niet doen als je al onder vuur ligt bij je ploeg. In die zin was dit geen al te beste zet. Bale wil al geruime tijd vertrekken bij Real Madrid, maar een miljoenentransfer naar China sprong af deze zomer. Bovendien kreeg de Welshman ook bakken kritiek over zich heen toen hij zich al golfend liet fotograferen tijdens een wedstrijd van Real Madrid waarvoor hij niet geselecteerd was.

Spaanse pers

Bale is helemaal niet onbesproken bij Real en bij uitbreiding in de Spaanse pers. De Welshman leek afgelopen zomer uit de Spaanse hoofdstad te vertrekken, maar bleef finaal toch. In Madrid slikt hij ook geregeld kritiek. Pedja Mijatovic, in het verleden speler en technisch directeur bij de Spaanse grootmacht, stelde vorige maand nog dat voor Bale Real pas op de derde plaats komt, na de nationale ploeg en golf.

Volgens de Spaanse pers is de boodschap op de vlag een verwijzing van Bale naar de woorden van Mijatovic. De Welshman krijgt er dan ook flink van langs in sportkrant Marca. “Dit is de zoveelste polemiek met Bale in een hoofdrol”, klinkt het. “De relatie tussen speler en club is helemaal verstoord. Een vertrek in de winter lijkt onvermijdelijk.”

“Bale lacht met deze vlag Real uit”, schrijft ook AS. “De fans van Real gaan dit niet op prijs stellen.”

Action Images via Reuters
REUTERS
AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Ok als je dat tegen vrienden vertelt op café. Maar dit is een uitdrukkelijke statement voor heel Europa via geschrift op een spandoek. Een duidelijke sneer naar Real, dat je vet contract + premies correct uitbetaalt. Waarom vertrekt hij niet gewoon? O ja, te mooi contract bij Real, juist. Ik heb echt niets met Real, en ik vind Bale een uitmuntende speler, maar dit kan niet.

 • Dave Janssens

  "Geen al te slimme zet van Bale" Verklaar u nader, schoothond.

 • marc germeau

  Ik hou niet van Zidan (als trainer) en og minder van Real, maar dit is een statement. In de plaats van Zidane zou ik Bale nu net veel opstellen. Zo is hij verplicht iets te doen waar hij het minst van houdt... In elk geval, wat zonde met Bale: zo'n prachtige speler en al jaren in de slop door zijn eigen slechte keuzes ...

 • Peet V gilst

  niets mis mee....mensen hebben totaal geen humor meer en zoeken overal meteen wat achter. als je uit wales komt is het die volgorde...nouw en , wees blij dat madrid er nog op staat , t had bv ook sjina kunnen zijn... ik vind het btw wel leuk...

 • Rosi Y Paul

  Schitterend