Geen akkoord met Inter en blessure die blijft aanslepen: Lukaku past ook voor vierde oefenmatch

EPA
Zijn achterstand groeit. Romelu Lukaku past ook voor de vierde oefenmatch met Manchester United. Zijn club begint maakt zich stilaan zorgen.  Zijn transfer naar Italië zit nog steeds niet in de pijplijn. Bij Man United, dat donderdag een bod van 60 miljoen naast zich neerlegde, manen ze Inter aan tot haast. Nog een goeie week krijgen ze om minstens 85 miljoen te storten. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toeval was het niet. Of wat had u gedacht? Een uur voor de aftrap van Manchester United-Inter, zaterdagmiddag in Singapore, lekte uit dat de Engelse club een bod van 60 miljoen euro op Lukaku (26) verticaal had geklasseerd. Bij United wisten ze donderdag niet of ze moesten lachen of huilen. Bij CEO Ed Woodward was bovenstaand bod binnengelopen. Te betalen in meerdere schijven, gespreid over meerdere jaren.

EPA

Inter, zo viel te horen binnen United, had zich de moeite beter bespaard. De vernedering ook. In een meeting in Londen, tien dagen geleden, had United duidelijk laten verstaan wat ze van de Italianen wensten, zonder een exacte prijs te vermelden. Uit de off-the-recordbriefings hadden ze ook iets kunnen leren. Dat plots alle Engelse kranten en televisiezenders de boodschap verspreidden dat United tot 100 miljoen euro verlangde voor ‘Big Rom’ deed blijkbaar toch geen lichtjes branden. 

De Mancunians willen minstens 85 miljoen euro voor Lukaku, te nemen of te laten. De prijs die ze twee jaar geleden aan Everton betaalden. De openlijke liefdesverklaring van Intercoach Antonio Conte vrijdag op de persconferentie veranderde niks aan dat standpunt. Impasse. In contacten de voorbije dagen maande CEO Woodward zijn collega van Inter aan om haast te maken. 

Twee weken voor het eind van de Engelse transferperiode heeft United geen zin in een eindeloze soap. Ook omdat ze, indien Lukaku vertrekt, graag nog een vervanger willen aantrekken. Een operatie die United niet in zeven haasten wil afhandelen.

EPA

Kwaaltjes

Drie weken voor de start van de competitie heeft Lukaku amper met de groep getraind. Hij is de enige speler op de loonlijst die op tournee nog geen seconde heeft gespeeld - drie kansen op drie keer 45 minuten zag hij aan zich voorbijgaan. Ook vrijdag tegen Tottenham komt hij niet in actie, het sluitstuk van de zomertournee. 

Lukaku sukkelt met een klein kwaaltje aan de enkel en traint nog altijd op zijn eentje met een kinesist. Geen risico’s met het oog op een transfer. Die timing roept stilaan vragen op. Lichaam en hoofd zijn elders, maar hij lijdt niet aan transferitis. “Ernstig is zijn kwetsuur niet”, zegt coach Ole Gunnar Solskjaer. “Anders hadden wij hem allang naar huis gestuurd. Hij traint met de kinesisten.”

In gesprekken met Solskjaer heeft de spits duidelijk gemaakt dat hij geen tweede keus wil zijn achter Marcus Rashford en liever naar Inter wil. Zijn enthousiasme is wat weg. Frustratie over de kwaaltjes en de transfer die uitblijft. Na drie weken is het nog altijd wachten op prijzende posts over United op sociale media. Ook zijn ploegmaats zien bij momenten een andere Rom. 

De teruggetrokken speler, tobbend over zijn toekomst. Lukaku bewandelt momenteel een eenzame weg, maar zonder risico’s is dat niet. Hij duwt zichzelf in het isolement, maar wat als zijn transfer straks niet doorgaat en Inter vergeefs blijft bieden op een speler die ze zich eigenlijk financieel maar moeilijk kunnen veroorloven?

EPA

Solskjaer: “Het is nooit leuk dat een speler belangrijk conditionele trainingen mist, maar ook het bouwwerk van de automatismen met zijn ploegmaats. Hij zal die achterstand later op moeten halen. Zijn blessure is niet ernstig. Anders hadden we hem al lang naar huis gestuurd.”

Zaterdag in Singapore had Lukaku een hartelijke babbel met Inter-coach Conte en socializede hij met staf en spelers. In de catacomben werd hij zelfs gespot met een shirt van Inter onder de arm. Meer dan een souvenir aan een voorlopig vergeefse zomerflirt is dat voorlopig niet. In zijn eentje wandelt hij verder. Een droom achterna waar ze bij zijn werkgever voorlopig niet echt in geloven.

Inter is nu aan zet.

EPA43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guus Marivoet

  Goeie counterspits , niet minder maar ook niet meer. Zal nooit bij een echte topploeg meekunnen. Er zijn namelijk niet al te veel topploegen die countervoetbal brengen, de meesten willen domineren. Bij Chelsea en Man U werd het al niks, het zal bij Inter hetzelfde zijn als hij al gaat. Zou best terug trapje lager naar Everton of Schalke 04 gaan.

 • Godfrey Vaes

  Anderlecht ??

 • Frederik Janssens

  Bij Anderlecht hebben ze nog een spits nodig!

 • didier de coster

  zijn cijfers zijn niet mis , maar kan geen paal dribbelen , geen bal controleren enz dus een goede voetballer is wat anders en wat het me meest ergert aan hem ; zijn attitude , calimerogevoel , oh godtekes heb compassie met mij hij is schijtrijk en hier moeten mensen maandelijks oerleven met een klein pensioen , dan zou hij mogen klagen

 • Wilfried Vanden Berg

  Als je die foto ziet , lijkt het wel dat ze zijn snoepgoed hebben afgenomen .