Geblesseerde Mandanda (Marseille) meldt zich af voor Brazilië

AFP
Olympique Marseille-doelman Steve Mandanda heeft op Twitter bekendgemaakt dat hij moet passen voor het WK (12 juni-13 juli). De tweede doelman van Les Bleus en broer van Charleroi-keeper Parfait Mandanda zat in de voorselectie van de Franse bondscoach Didier Deschamps voor Brazilië, maar raakte gisterenavond aan de nek geblesseerd tijdens de laatste competitiematch van het seizoen. "Met verdriet kondig ik aan dat ik mijn plek in de WK-selectie niet kan behouden", aldus Mandanda op Twitter.

Marseille won thuis met 1-0 van Guingamp, maar achteraf was er toch vooral bezorgdheid om doelman Mandanda. Die werd geblesseerd van het veld gedragen na een botsing met Moustapha Yabataré van Guingamp. "Onze doelman heeft een scheurtje in de eerste ruggenwervel en een whiplash", zei dokter Christophe Baudot vanochtend op de website van l'OM.

Door de blessure zal Mandanda de komende drie weken een nekbrace moeten dragen. Daarna volgt een revalidatieperiode.

Bij Les Bleus is Tottenham-doelman Hugo Lloris de onbetwistbare nummer één in doel. Mandanda is tweede in de rangorde. De blessure is goed nieuws voor Stéphane Ruffier (Saint-Étienne), die op de reservenlijst stond.

Frankrijk speelt op het WK in groep E tegen Zwitserland, Ecuador en Honduras.

AFP
AFP
PHOTO_NEWS