Geblesseerde Dzeko toch opgenomen in Bosnische selectie

EPA
Edin Dzeko is door de Bosnische bondscoach Mehmed Bazdarevic opgenomen in een ruime selectie van 29 spelers voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales (10 oktober) en Cyprus (13 oktober). De spits van AS Roma viel nochtans afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Carpi uit met een knieblessure. AS Roma meldde toen dat de aanvaller drie tot vier weken buiten strijd zou zijn. Nadien werd zelfs van een afwezigheid van zes speeldagen gesproken.

Naast Dzeko mist Bosnië in de cruciale confrontaties tegen Wales en Cyprus ook Everton-middenvelder Muhamed Besic. Hij zit een schorsing van twee speeldagen uit, nadat hij in de vorige EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra zijn kauwgom naar een tegenstander had gespuwd. Edin Cocalic (KV Mechelen) is wel opnieuw bij de selectie. De verdediger maakte in het voorjaar zijn debuut voor de Bosnische elf, maar werd voor de interlands in september niet geselecteerd.

Ruime selectie
Bondscoach Bazdarevic koos voor een ruime selectie van 29 spelers. "Ik heb voor een bredere selectie gekozen, die ook nog gewijzigd kan worden in geval van blessures. Het wordt moeilijk om een belangrijke speler als Besic te vervangen en daarom heb ik verschillende spelers opgeroepen die op zijn plaats uit de voeten kunnen."

Bosnië zit in de kwalificatiegroep van de Rode Duivels voor Euro 2016. Het staat op de vierde plaats met elf punten uit acht matchen. Wales leidt met 18 punten, voor België (17) en Israël (13).Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00