Friedel woedend op collega-doelman Howard

Brad Friedel.
AFP Brad Friedel.
Brad Friedel is woedend op zijn landgenoot Tim Howard. De Amerikaanse doelmannen hebben het aan de stok gekregen over de bewering van Howard in zijn boek 'The Keeper' dat Friedel Howards overstap van de Major League Soccer naar Manchester United probeerde tegen te houden. Friedel eist nu excuses.

'Dit is echt de grootste onzin die ik ooit gelezen heb", briest de 43-jarige Friedel bij ESPN. De reservedoelman van Tottenham Hotspur ontkent ook maar iets te maken te hebben gehad met de eventuele moeilijkheden die Howard in 2003 heeft ervaren toen hij van de New York Metrostars overstapte naar Manchester United.

In 'The Keeper', dat binnenkort in de boekenwinkel ligt, schrijft Howard dat er problemen waren met zijn werkvergunning in 2003. Friedel had zijn krabbel onder een document moeten zetten, maar volgens Howard heeft hij dat bewust niet gedaan. De tijdens het WK uitblinkende goalie is er dan ook van overtuigd dat Friedel hem bewust uit de Premier League wilde weren. Friedel zelf was destijds de keeper van Blackburn Rovers.

Brad Friedel. EPA