Franck Ribéry krijgt in Firenze inbrekers over de vloer: “Hoe kan ik me hier nog veilig voelen?”

Ribéry aan het werk tegen Parma.
EPA Ribéry aan het werk tegen Parma.
Franck Ribéry heeft in zijn huis in Firenze inbrekers over de vloer gehad. De aanvaller van Firenze was op het moment van de inbraak aan het voetballen tegen Parma. De 37-jarige Fransman deelde op zijn social media-kanalen een filmpje met de gevolgen van de inbraak.

Een 1-2-overwinning op het veld van Parma, maar veel reden tot vieren had Franck Ribéry gisteravond niet. De Fransman ontdekte bij zijn thuiskomst dat zijn huis overhoop was gehaald door dieven. “Ze namen handtassen en juwelen van mijn vrouw mee”, schrijft Ribéry. “Maar dat is niet het belangrijkste. Hoe kan ik me hier nu nog op mijn gemak voelen? Dit kan ik niet aanvaarden. In München waren mijn vrouw en kinderen veilig. Ik jaag geen miljoenen na, dankzij God komen we niets tekort. Voetbal is mijn enige passie. Maar passie of niet, mijn familie komt op de eerste plaats. We zullen de beslissingen nemen die nodig zijn voor ons welzijn.”

AP

Ribéry verhuisde afgelopen zomer van Bayern naar Firenze. Italiaanse media meldden vandaag dat de misdaad in het land aanzienlijk is toegenomen na de coronalockdown. In mei is het aantal overvallen en inbraken er bijna verdubbeld. “Ik ben geschokt door wat Ribéry overkomen is”, reageerde Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso. “Afgezien van de financiële schade, is zoiets een trauma voor wie het overkomt. Vooral wanneer je merkt dat je niet de rust ervaart die ieder van ons moet hebben als hij zijn gezin thuis laat.” 

“We zullen ons best doen opdat Franck opnieuw de nodige rust vindt en we zullen hem op dit slechte moment begeleiden. Ik weet zeker dat de Florentijnen ook aan de zijde van Franck zullen staan en dat ze onze grote kampioen hun genegenheid en liefde zullen tonen.”

Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Denil

    Gelukkig beseft hij toch dat hij met 28.492,31 € per dag niets te kort komt.