Football Talk. ‘Messi’ doet bezoekers Facebook-pagina STVV verdubbelen

Nguyen Cong Phuong.
Borgerhoff Nguyen Cong Phuong.

Likers STVV-facebookpagina verdubbeld dankzij ‘Messi’

Zijn voetbalkwaliteiten moet hij nog tonen. Maar aanwinst Cong Phuong zorgt wel voor heel veel beroering in zijn thuisland. Alleen dankzij deze Viëtnamese Messi -zo wordt hij daar genoemd- is het aantal likers van de facebookpagina van STVV meer dan verdubbeld. Van 30.000 naar meer dan 66.000. Wat wij ons nauwelijks kunnen voorstellen is dat Phuong zich in zijn thuisland nauwelijks vrij kan bewegen. Het minste wat hij doet, komt in de pers. Zomaar over straat lopen, zit er niet in. Op dat vlak gaat de vergelijking met zijn Argentijnse voorbeeld dus op. Afwachten wat dat op voetbalvlak zal geven. In principe start hij tegen Moeskroen op de bank. (FKS)

.
RV .

Micah Richards zet punt achter carrière

Micah Richards stopt met voetballen. De 31-jarige voormalig Engels international speelde door een ernstige knieblessure al sinds 2016 geen officiële wedstrijd meer voor zijn club Aston Villa. Hij heeft nu besloten zijn carrière te beëindigen.

Richards maakte in 2008 zijn debuut voor Engeland. Als speler van Manchester City won hij de FA Cup in 2011 en het landskampioenschap in 2012. Na zijn periode in Manchester speelde hij een jaar bij het Italiaanse Fiorentina. Daarna stapte hij over naar Aston Villa waar hij na een goed seizoen in 2015 een jaar later geblesseerd raakte en nooit meer de oude werd. Hij was zeer geliefd bij de de fans van City. Richards gaat zich richten op zijn bedrijf en zal ook nog werk gaan verrichten voor Manchester City.

“De stad is altijd mijn thuis geweest en daar heb ik mijn beste jaren als speler gehad. Deel uitmaken van het team dat een einde maakte aan het lange wachten op prijzen - in 2011 en 2012 - was heel bijzonder. Het is het begin van een nieuw tijdperk. Wat er sindsdien is gebeurd, is verbazingwekkend. Ik voel me gelukkig dat ik ben teruggevraagd en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik weet dat het leuk zal zijn, want de fans van de stad zijn ongelooflijk en dat is altijd al zo geweest”, aldus Richards. 

Micah Richards in duel met Arjen Robben.
REUTERS Micah Richards in duel met Arjen Robben.

Ex-lid van Sierra Leoonse voetbalbond krijgt 5 jaar schorsing voor omkoperij

Abu Bakarr Kabba, in het verleden lid van de voetbalbond van Sierra Leone, heeft van de FIFA een schorsing van vijf jaar gekregen voor omkoperij. Dat laat de Wereldvoetbalbond weten.

Kabba kreeg volgens de FIFA geld om internationale wedstrijden te vervalsen. Meer info gaf de Wereldvoetbalbond niet. De voetbalbobo kwam in juli vorig jaar op de radar van de FIFA-speurders tijdens het onderzoek naar de bekende matchfixer Wilson Raj Perumal. De Sierra Leoner moet ook een boete van 50.000 Zwitserse frank (ongeveer 45.000 euro) betalen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.