Football Talk. Guardiola over spierblessure De Bruyne: “Het gaat beter met Kevin, morgen beslissen we of hij fit is voor Liverpool”

AFP

De Bruyne in extremis nog fit voor clash tegen Liverpool?

Manchester City bekijkt morgen of Kevin De Bruyne (27) fit raakt voor de clash tegen Liverpool. Op oudjaar stond de Rode Duivel niet op het trainingsveld, maar deze voormiddag hervatte hij. “Het gaat veel beter met Kevin”, zegt Pep Guardiola. “Morgen bekijken we zijn situatie.” De Bruyne heeft een klein spierprobleem. Niet abnormaal nadat hij er vier maanden tussenuit heeft gelegen. Sowieso speelt Pep Guardiola wellicht niet met het idee om hem tegen Liverpool in de basis te droppen. In een match die aan 200 procent wordt gespeeld, heb je volledig fitte spelers nodig. Een intensiteit die KDB mogelijk nog niet aankan. Risico’s schuwt de medische staf sowieso. De Bruyne zelf hoopt in februari zijn beste niveau te kunnen bereiken.

Aanvoerder Vincent Kompany wordt tegen Liverpool niet aan de aftrap verwacht, maar pepte zijn mannen al wel op. “We moeten hongerig en agressief zijn. We zijn nog in vier competities actief en moeten gewoon elke match met dezelfde mentaliteit aanvatten. We moeten klaar zijn voor een gevecht. Alles uit de kast tegen Liverpool.”

Action Images via Reuters

KV Kortrijk vaakst benadeeld, Antwerp en Moeskroen meest geholpen door videoref

De VAR nam volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist in 74 procent van de gevallen de juiste beslissingen. Maar dat betekent ook dat hij in 26 procent van de situaties wel fouten maakte. Dat kunnen er onbelangrijke geweest zijn - bijvoorbeeld de ref naar het scherm roepen terwijl dat niet nodig was. Maar er waren ook elf potentieel wedstrijdbepalende beslissingen (rode kaart, penalty, goal) waar de videoref het volgens het rapport van Verbist bij het foute eind had. Vooral KV Kortrijk mag zich op dat vlak benadeeld voelen. Twee keer kreeg KVK zo’n foute ingreep van de VAR tegen zich (één onterechte penalty tegen en één afgekeurde goal).

Ondertussen bekloeg Antwerp-coach Bölöni zich al verschillende keren over de videoref, maar de Great Old mag niet klagen. Enkel Moeskroen werd even veel onterecht bevoordeeld door de VAR (tweemaal) zonder zelf benadeeld te zijn. (NVK)

Overzicht
Moeskroen: 2x bevoordeeld - 0x benadeeld
Antwerp: 2x bevoordeeld - 0x benadeeld
Lokeren: 1x bevoordeeld - 0x benadeeld
Eupen: 1x bevoordeeld - 0x benadeeld
Anderlecht: 1x bevoordeeld - 0x benadeeld
Zulte Waregem: 2x bevoordeeld - 2x benadeeld
Genk: 1x bevoordeeld - 1x benadeeld
Charleroi: 1x bevoordeeld - 1x benadeeld
Club Brugge: 0x bevoordeeld - 0x benadeeld 
Cercle Brugge: 0x bevoordeeld - 0x benadeeld 
Gent: 0x bevoordeeld - 1x benadeeld
Waasland-Beveren: 0x bevoordeeld - 1x benadeeld
Standard: 0x bevoordeeld - 1x benadeeld
Oostende: 0x bevoordeeld - 1x benadeeld 
STVV: 0x bevoordeeld - 1x benadeeld 
Kortrijk: 0x bevoordeeld - 2x benadeeld

Erik Lambrechts legt het uit aan Ruud Vormer.
Photo News Erik Lambrechts legt het uit aan Ruud Vormer.

Witsel “van onschatbare waarde” voor Dortmund

Axel Witsel (29) heeft in zijn eerste vijf maanden bij Borussia Dortmund indruk gemaakt. Mede dankzij de inbreng van de Rode Duivel staat het team van coach Lucien Favre ruim aan de leiding in de Bundesliga. Sportief directeur Michael Zorc haalde in het blad Kicker nog een aantal superlatieven boven om zijn bijdrage te onderstrepen: “Hij is van onschatbare waarde. Hij voetbalt met veel vertrouwen en brengt de juiste structuur in ons team. Hij is heel belangrijk voor ons. We kennen hem al jaren en uiteindelijk was zijn prestatie op het WK cruciaal om onderhandelingen op te starten.” Snel voelde Zorc dat de middenvelder open stond voor het avontuur. “Hij wilde weer het gevoel hebben van ‘puur voetbal’, geld was zijn belangrijkste motivatie niet.” 

Axel Witsel met Jadon Sancho.
AFP Axel Witsel met Jadon Sancho.
Axel Witsel.
AFP Axel Witsel.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Mortier

    Belachelijke statistiek natuurlijk want Verbist is helemaal niet onpartijdig. Het aantal foute beslissingen van de VAR was een veelvoud dan wat hier staat. Tel daarbij ook nog eens het aantal keren dat de ref duidelijk in de fout gaat maar de VAR ten onrechte niet ingrijpt, en je komt aan tientallen fouten.

  • Erwin Van Roy

    Bernd in de andere landen waar de Var wordt gebruikt stellen ze die ook in vraag. En landen waar het nog niet is vragen ze zich af of het wel een verbetering is. Maar ja als je enkel in u cocon leeft weet je dat niet

  • Bernd Vaes

    Hoezeer moet er vals gespeeld worden in ons land, dat ons land het enige is waar de VAR zo in vraag wordt gesteld?