Football Talk. Clinton Mata verkozen tot beste Bruggeling van het seizoen - McKennie (Schalke) eert overleden George Floyd met armband

Photo News

Clinton Mata verkozen tot beste Bruggeling van het seizoen 

De fans van kersvers landskampioen Club Brugge verkozen Clinton Mata (27) tot beste speler van het seizoen. De Angolees-Belgische verdediger van Blauw-Zwart haalde het met 34,94% van de stemmen en is de opvolger van Hans Vanaken. 

Mata is sinds 2018 actief bij Club Brugge en was dit seizoen een van de sterkhouders van de club. In de competitie kwam de vleugelverdediger 25 keer in actie en was daarbij goed voor twee assists.

De volledige top vijf ziet er als volgt uit: 

1) Clinton Mata (34,94%)

2) Simon Mignolet (27,36%)

3) Hans Vanaken (15,6%)

4) Charles De Ketelaere (5,09%)

5) Ruud Vormer (4,96%)

Weston McKennie (Schalke) draagt ‘Justice For George’-armband

Schalke-middenvelder Weston McKennie (21) droeg zaterdagmiddag tijdens het Bundesliga-duel tegen Werder Bremen een ‘Justice For George’-armband om hulde te brengen aan George Floyd - een Afro-Amerikaanse man die maandag om het leven kwam na een hardhandige interventie van de politie.

McKennie is zelf een Afro-Amerikaan (19 caps voor de Verenigde Staten, red.) en heeft genoeg van het discriminerend gedrag van sommige mensen. De speler van Schalke postte na de wedstrijd volgende boodschap op Twitter: “Via deze weg zou ik graag de aandacht willen vestigen op een probleem dat al lange tijd aan de gang is. We moeten opkomen voor de belangen die we nastreven. Het is tijd om gehoord worden!” 

Schalke verloor de wedstrijd tegen Werder Bremen met 0-1.

Club Brugge huurt Sobol nog een jaar van Shakhtar Donetsk

De Oekraïner Eduard Sobol blijft langer bij Club Brugge. De 25-jarige flankverdediger werd dit seizoen geleend van Shakhtar Donetsk en zal ook volgend seizoen op uitleenbasis uitkomen voor blauw-zwart. Dat kwamen beide ploegen deze namiddag overeen. Club bedong ook de optie om de Oekraïense international definitief over te kopen op het einde van het seizoen 2020-2021. Sobol groeide dit seizoen uit tot een betrouwbaar puzzelstuk van de Brugse kampioenenploeg en ziet zijn goed seizoen nu dus beloond met een verlengd verblijf bij blauw-zwart.

Lees ook: Mauro Icardi definitief op weg naar PSG: Parijzenaars hebben 50 miljoen veil voor Argentijnse spits
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Polle Vandendesser

    Betrouwbare flank verdediger , Definitief aan kopen, als zijn toekomstig seizoen even goed is als dit, goed bekeken van Club, maar tja we weten , dat ze goede beslissingen nemen !