Football Talk. AA Gent plukt Standard-talentje weg, Antwerp gaat met KVM-keeper aan de haal - Beerschot en Losada praten deze week

Losada.
Photo News Losada.

Antwerp plukt jonge doelman weg bij KV Mechelen

Antwerp heeft doelman Stijn Cloodts (18) weggeplukt bij KV Mechelen. Bij de Great Old zal de vinnige keeper van 1m81, die eerder ook voor Anderlecht speelde, voor de beloftenploeg uitkomen. Cloodts is Belgisch jeugdinternational en verzamelde al caps bij de U16, U17 en U18. (ABD)

Stijn Cloodts.
ABD Stijn Cloodts.

Transfervrije Pape Gueye is eerste inkomende transfer voor Watford

In volle coronacrisis heeft Premier League-club Watford zijn eerste inkomende transfer voor volgend seizoen aangekondigd. De Hornets, het team van Christian Kabasele, namen transfervrij middenvelder Pape Gueye over van de Franse tweedeklasser Le Havre. Gueye ondertekende een overeenkomst voor vijf seizoenen.

De 21-jarige Gueye is een jeugdproduct van Le Havre en maakte in mei 2017 zijn debuut in de hoofdmacht van de Ligue 2-club. Sindsdien kwam hij tot veertig officiële duels voor het team uit Normandië.

AA Gent plukt nog Standard-talentje weg

Na de jonge aanvaller Jelani Trevisan Dumas (15) plukt AA Gent nóg een jong talent weg bij Standard. Ook centrale verdediger Nathan Itangishaka (15) maakt de overstap van de Rouches - waar hij zeven jaar speelde - naar de Buffalo’s. Itangishaka maakt deel uit van de nationale ploeg U15. (RN)

Beerschot en Losada praten deze week

Het bestuur van Beerschot praat eind deze week met trainer Hernan Losada over de toekomst. Losada had een interim-opdracht tot het einde van het huidige seizoen. Op het Kiel heerst algemene tevredenheid over zijn werk. De verwachting is dus dat Beerschot de Argentijn een langere overeenkomst als T1 zal aanbieden. Of de club straks al dan niet promoveert naar 1A staat daar los van. (KDC)

Losada.
Photo News Losada.

Belet moord overname Newcastle?

De verloofde van de in 2018 vermoorde journalist Jamal Khashoggi roept de top van de Premier League op om de overname van Newcastle door een Saudisch investeringsfonds te verbieden. Khashoggi werd vermoord in het Saudisch consulaat in Turkije toen hij er een document ging halen om te trouwen. Zijn lichaam werd nooit gevonden, maar Turkse en westerse inlichtingendiensten gaan er sindsdien van uit dat het bevel om hem te vermoorden afkomstig was uit de hoogste Saudische kringen.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.