Football Talk. AA Gent in beroep tegen zware schorsing voor Ngadeu, Bongonda (Genk) moet twee weken toekijken

Michel Ngadeau zag vrijdagavond rood na een kopstoot in Eupen.
Photo News Michel Ngadeau zag vrijdagavond rood na een kopstoot in Eupen.

AA Gent in beroep tegen zware schorsing voor Ngadeu

AA Gent heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de schorsing van vier speeldagen effectief die verdediger Michael Ngadeu door het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) werd opgelegd.

Ngadeu kreeg vijf speeldagen schorsing (waarvan vier effectief) en 4.500 euro boete wegens zijn rode kaart tijdens afgelopen speeldag in Eupen. In de Oostkantons werd de Kameroense verdediger uitgesloten in de 73e minuut na een opstootje met Eupen-verdediger Jordi Amat vlak voor een vrije trap. Hij gaf een duw aan Amat, gevolgd door nog meer duw- en trekwerk, en een lichte kopstoot.

Ngadeu is daardoor geschorst voor de competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League tegen Moeskroen (19 september), OHL (26 september), Beerschot (4 oktober) en Cercle Brugge (17 oktober). AA Gent besliste echter in beroep te gaan bij de Disciplinaire Raad van de KBVB. Die komt vrijdag samen om zich opnieuw over de zaak te buigen.

Photo News

Meer dan 150 voetbalbonden kloppen bij FIFA aan voor extra financiële hulp

Meer dan 150 nationale voetbalbonden hebben al gebruik gemaakt van het steunfonds van de FIFA om de coronacrisis te bekampen. Dat heeft de Wereldvoetbalbond laten weten.

De FIFA maakte enkele maanden geleden bekend met extra financiële steun voor de nationale voetbalbonden over de brug te komen. De Wereldvoetbalbond maakte zo 1,5 miljard dollar (1,28 miljard euro) vrij om de 211 bij de FIFA aangesloten federaties met subsidies en leningen te kunnen helpen. Daar maakten nu dus al meer dan 150 bonden gebruik van, bevestigde Olli Rehn, voorzitter van het FIFA-bestuurscomité dat zich met de coronacrisis bezighoudt. Daarbij zijn ook vier continentale organisaties.

De FIFA schoot de nationale bonden eerder in april al te hulp. De 211 landen kregen toen gezamenlijk 150 miljoen dollar. Dat ging om geld dat aanvankelijk bedoeld was voor toekomstige projecten, maar onmiddellijk ter beschikking werd gesteld om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.

REUTERS

Racing Genk weigert schorsingsvoorstel voor Bongonda

Genk-aanvaller Théo Bongonda heeft een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee effectief, en een boete van 2.500 euro gekregen voor zijn rode kaart afgelopen speeldag op het veld van Beerschot. Dat besliste de Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag.

Clubadvocaat Jochem Martens en Bongonda verweerden zich woensdagochtend tegen de vier speeldagen schorsing (waarvan drie effectief) en 3.500 euro boete (waarvan 3.000 euro effectief) die bondsprocureur Ebe Verhaegen eiste naar aanleiding van de rode kaart. Die kreeg Bongonda halverwege de tweede helft wegens een armbeweging richting de opzittende Frédéric Frans.

Meester Martens hoopte op hoogstens een voorwaardelijke schorsing, maar zover kwam het niet. Bongonda is geschorst voor de thuiswedstrijden tegen KV Mechelen (20 september) en KV Oostende (28 september), al kan KRC Genk wel nog beroep aantekenen bij de Disciplinaire Raad van de KBVB. Die komt vrijdag samen. 

Bongonda.
Photo News Bongonda.

Het Disciplinair Comité maakt het vonnis in de loop van vandaag bekend. Daartegen is nog beroep mogelijk. Moeskroen zal overigens niet met Jean Onana voor het Disciplinair Comité verschijnen. De Henegouwers aanvaardden het schikkingsvoorstel (drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 2.500 euro boete (waarvan 2.000 euro effectief)) voor de middenvelder, die daardoor de thuiswedstrijd tegen AA Gent (19 september) en Charleroi (27 september) mist.

Samenvatting Beerschot-KRC Genk:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Lanclus

    niet verantwoorde straf. Zouden die beter aan Amat geven.