Football Talk (31/01). Lazio na penaltymisser Nainggolan naar halve finale in beker - Real plaatst zich voor halve finale Copa del Rey

AP

Lazio na penaltymisser Nainggolan naar halve finale in beker

Lazio heeft na een penaltythriller in de halve finale van de Coppa Italia afgerekend met Inter. Radja Nainggolan miste zijn elfmeter, Lucas Leiva scoorde de daaropvolgende strafschop. Lazio stoot door, Inter ligt eruit.

Een bloedeloos gelijkspel. Daar leek de kwartfinale tussen Internazionale en Lazio op uit te draaien. Na negentig minuten stond het nog 0-0 en ook in de verlengingen wilde de bal er maar niet in, tot het Ciro Immobile na 108 minuten toch lukte om de bal voorbij Inter-keeper Handanovic te krijgen: 0-1.

Nadien leek de buit binnen voor Lazio, maar Stefan Radu ging in de 124ste minuut aan de noodrem hangen en veroorzaakte zo een strafschop. Als bonus kreeg hij er een rode kaart bovenop. De onvermijdelijke Mauro Icardi miste niet namens Inter. Een minuut later was de tweede verlenging afgelopen.

In de strafschoppenreeks was Lautaro Martinez de eerste die miste namens Inter. Ook Riza Durmisi faalde namens Lazio bij de tweede strafschop. Bij de vijfde poging liep het weer mis voor Inter, toen Nainggolan miste. Lucas Leiva miste de daaropvolgende strafschop niet voor Lazio en schoot zijn team zo naar de halve finale. 

Photo News

Real plaatst zich voor halve finale Copa del Rey

Real Madrid is de laatste halve finalist in de Copa del Rey. De Madrilenen wonnen op bezoek bij Girona met 1-3. Eerder werd de heenwedstrijd al gewonnen met 4-2.

Girona had een mirakel nodig om zich te plaatsen voor de halve finale. Real zocht naar openingen en schoot na 27 minuten voor de eerste keer raak via Karim Benzema. De Fransman verdubbelde de voorsprong op slag van rust: 0-2.

Op dat moment had Girona minstens zes doelpunten nodig om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd. Zover kwam het uiteraard niet, al zorgde Pedro Porro nog voor de aansluitingstreffer namens Girona. In de 76ste minuut legde Marcos Llorente de 1-3-eindstand vast. 

AP

België zet na Malta ook Armenië opzij in prekwalificaties WK futsal 2020

De Belgische futsalploeg heeft ook zijn tweede wedstrijd in de prekwalificaties voor het WK 2020 gewonnen. In het Zweedse Alingsas werd het 6-2 tegen Armenië. Woensdag wonnen de Belgen met 12-0 van Malta. België is zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. Leo (2x), Karapetyan (owngoal), Chaibai (penalty), Adnane en Diniz Pinheiro tekenden voor de Belgische goals.

Zaterdag speelt de ploeg van Luca Cragnaz tegen Zweden, dat woensdag met 3-1 won van Armenië. Omdat Zweden vanavond Malta klopte met 5-1, stoten België en Zweden door naar de volgende kwalificatieronde.

In de prekwalificatie wordt gespeeld in acht groepen van vier. De eerste twee van elke groep gaan door naar de kwalificatieronde van 22 tot 27 oktober, opnieuw in acht groepen van vier. Daarvan gaan de eerste twee door richting de Elite Tour, de laatste kwalificatiefase van 28 januari tot 2 februari 2020.

Het WK futsal gaat van 12 september tot 4 oktober 2020 in Litouwen door. Er nemen 24 landen aan deel.

Deense oud-topref Peter Mikkelsen (58) sterft na lang ziektebed

De Deense voormalige topscheidsrechter Peter Mikkelsen is gisteren op 58-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de Wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekend. Mikkelsen was al lange tijd ziek.

De Deen was aanwezig op de Wereldbekers van 1990 en 1994 en de EK’s van 1992 en 1996. Op het WK in Italië (1990) leidde hij de achtste finale tussen Engeland en België in goede banen. De Rode Duivels verloren dat duel uiteindelijk door een goal van David Platt in de slotminuut van de verlengingen.

Mikkelsen won in 1991 en 1993 de award voor Beste Scheidsrechter ter wereld. In 1998 floot hij zijn laatste duel in de Deense hoogste klasse. Na zijn actieve carrière werd hij lid van het Scheidsrechterscomité van de FIFA. Hij begeleidde vooral jonge Deense refs in hun weg naar de Europese top. 

De Sutter out voor thuisduel tegen Antwerp

Tom De Sutter mist het thuisduel van KV Oostende van zaterdag tegen Antwerp. De aanvaller kampt met een geblokkeerde rug en moet enkele dagen rust in acht nemen. De Sutter viel gisteren in de bekerreturn tegen AA Gent nog voor rust uit.

Photo News

Olivier Somers terug op KVM

Olivier Somers, samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, is vanaf vandaag terug aanwezig op de club. Somers mocht tijdelijk geen contact hebben met de club in het kader van operatie ‘Propere Handen’. “Die voorwaarden liepen vandaag af en werden niet verlengd. Somers zal meehelpen verder te bouwen aan KVM volgens de ingeslagen weg”, klinkt het in een korte mededeling van de club.

Olivier Somers.
Photo News Olivier Somers.

Eerder deze maand nam ook Stefaan Vanroy zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op, eveneens na een tijdelijk contactverbod met de club. Thierry Steemans wil niet langer actief zijn binnen het voetbal.

Somers (l) en Vanroy (tweede van r) bij de presentatie van Igor De Camargo, met rechts diens makelaar Paul Stefani.
Photo News Somers (l) en Vanroy (tweede van r) bij de presentatie van Igor De Camargo, met rechts diens makelaar Paul Stefani.

Hoofdaandeelhouder Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy en voormalig financieel directeur Thierry Steemans werden in oktober van vorig jaar in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping. Naast het gerechtelijk onderzoek werden de drie eveneens verhoord door het Bondsparket. Ze zullen onder meer aan de tand gevoeld worden over de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op de slotspeeldag van het vorige seizoen, die als verdacht wordt beschouwd.

In november besliste Johan Timmermans zijn mandaat als voorzitter van KV Mechelen neer te leggen, nadat hij medio oktober verhoord werd door de federale politie in Hasselt, zonder in verdenking gesteld te worden. “Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, stelde Timmermans toen. 

Jan De Meuleneir- Photo News

Lokeren-voorzitter Lambrecht zoekt toenadering tot mogelijke overnemer

Lokeren heeft in een statement op de clubwebsite gereageerd op de mogelijke overname. “De huidige toestand op sportief vlak lijkt ook iets in beweging te zetten in het dossier rond de overname van de club. Sportief is de toestand van Sporting Lokeren op dit moment verre van rooskleurig. Deze spijtige vaststelling kan ook leiden naar een stroomversnelling in het overnamedossier. Via de pers wordt op dit moment druk gespeculeerd rond de overname van de club door een ondernemer uit Lokeren van wie algemeen bekend is dat hij een hart heeft voor onze club, samen met een aantal gelijkgezinden.”

BELGA

Voorzitter Lambrecht heeft altijd al verklaard dat hij graag een verankering op lokaal vlak zou zien. Wat dat betreft, voldoet het profiel van deze kandida(a)t(en) aan zijn verzuchtingen. Een tijd geleden is er ook al eens contact geweest tussen beide partijen, maar meer dan een verkennend gesprek kan dit niet worden genoemd. De club hoopt in de komende tijd op een nieuw contact met deze en/of andere partijen. Hoe dan ook is voorzitter Lambrecht meer dan ooit bereid om mee te werken aan eender welk project dat een nieuw elan bezorgt aan de club.”

Simon Mouton Photo News

Bölöni riskeert 5.000 euro boete na VAR-kritiek

De kritiek van Laszlo Bölöni op de refs en video-arbitrage vrijdag na het duel tegen Standard kan hem nog duur te staan komen. De Antwerptrainer hekelde toen dat de VAR “mensen zonder persoonlijkheid” zijn die beslissen “vanop 500 kilometer afstand”. De Pro League startte gisteren een procedure die nagaat of het reglement inzake Respect voor Scheidsrechters met de voeten getreden is. Een driekoppige commissie met ex-trainer Ariël Jacobs (65), ex-speler Gonzague Vandooren (39) en ex-ref Alexis Ponnet (78) zal een advies geven dat kan leiden tot een boete van 5.000 euro.

Bij recidive kan de straf oplopen tot 10.000 euro. (BF)

BELGA

Gerommel rond Qatarese nationale ploeg

Een dag voor de finale van de Asian Cup tegen Japan rommelt het rond de nationale ploeg van Qatar. Twee belangrijke spelers uit de Qatarese selectie zouden niet speelgerechtigd geweest zijn. Het gaat om verdediger Bassam Al Rawi (21) en spits Almoez Ali (22), die geboren zijn in respectievelijk Irak en Soedan. Beiden hebben zich laten naturaliseren tot Qatarees, maar volgens de Verenigde Arabische Emiraten, dat in de halve finale met 0-4 van Qatar verloor, voldoen ze niet aan de eisen om te mogen uitkomen voor de Qatarese nationale ploeg. Al Rawi was geschorst voor de halve finale, Ali maakte in die wedstrijd zijn achtste doelpunt van het toernooi. “We zijn volledig gefocust op de finale van vrijdag”, zegt bondscoach Felix Sanchez. “Ik maak me geen zorgen. We houden ons niet bezig met dingen die niet met voetbal te maken hebben.”

De politieke spanningen tussen Qatar en de Emiraten leidden dinsdag tot ongeregeldheden in het stadion. Zo wierpen supporters van het gastland schoenen richting juichende spelers van Qatar, iets wat in de islamitische wereld wordt gezien als een grove belediging.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dretie munkies

  Het heeft nog lang geduurd eer "houten Klaas" De Sutter uitviel. Een KV Oostende met Coucke aan het roer had hem nooit binnengepakt. Een zoveelste flater ! Dat ze de bekerfinale niet haalden hebben ze enkel en alleen aan hun trainer te danken. Die vertikt het gewoon de beste ploeg te laten aantreden en start steeds en opnieuw met Canesin terwijl Coopman een betere optie is !

 • jo van horenbeeck

  Somers blijf aub weg uit Mechelen je hebt onze club al genoeg schade bezorgt , terug komen en doen alsof er niets is gebeurt !!

 • Jozef Louis

  Lokeren degradeert niet, Waesland Beveren degredeert

 • willems michel

  Bölöni reclameert constant op de VAR, maar Antwerp is wel de ploeg die het meest voordeel haalt uit de beslissingen van de VAR. Eigenlijk moest al meer dan de helft van de ploeg geschorst zijn voor hun brutaal spel.

 • Tim Tops

  Vrijheid van mening mag of kan nergens meer