Football Talk (3/7). Lampard coach van Chelsea - Deschacht géén T2 bij Kortrijk - Verhaeghe behoudt mandaat binnen KBVB

BELGA

Lampard gespot op Stamford Bridge

Frank Lampard wordt de nieuwe coach van Chelsea. De voormalige middenvelder van ‘The Blues’, kreeg enkele dagen geleden van zijn huidige club Derby County de toestemming om te onderhandelen met het team waar hij als speler zijn grootste successen beleefde. Aangezien hij vanavond opnieuw gespot werd op Stamford Bridge, lijkt niets een overgang nog in de weg te staan. Hij moet er de naar Juventus vertrokken Maurizio Sarri opvolgen.

Ricardo Sa Pinto is nieuwe coach van Braga

Ricardo Sa Pinto is de nieuwe coach van het Portugese Braga, zo maakte de club bekend. De ex-trainer van Standard tekent voor twee jaar.

Afgelopen seizoen was Sa Pinto trainer van het Poolse Legia Warschau, maar net als bij Standard het jaar voordien werd hij daar al na één seizoen bedankt voor bewezen diensten. In Portugal was het woelwater eerder al coach van twee andere eersteklassers: Sporting Lissabon en Belenses.

Bij Braga volgt Sa Pinto zijn landgenoot Abel Ferreira op, die vorige week voor 2,5 miljoen euro verkaste naar het Griekse PAOK. Ferreira loodste Braga afgelopen seizoen naar de vierde plaats in de Portugese Primeira Liga.

Antwerp speelt komend seizoen voor uitverkochte Bosuil

Antwerp zal komend seizoen elke thuiswedstrijd voor een uitverkocht Bosuilstadion kunnen spelen. De club met stamnummer 1 maakte bekend dat de laatste 800 abonnementen op minder dan vier uur een afnemer hebben gevonden.

“Deze campagne is opnieuw een historisch moment in de verdere uitbouw van R. Antwerp F.C. Het toont het vertrouwen van onze supporters in de club om samen een sterk verhaal op lange termijn neer te zetten. Antwerp leeft, en is populair binnen zowel de Antwerpse gemeenschap als ver daarbuiten”, luidt het in een enthousiaste mededeling.

Voor supporters van de Great Old die geen abonnement hebben, wordt een systeem uitgewerkt. Abonnees kunnen hun plaats beschikbaar stellen wanneer ze een wedstrijd niet aanwezig zijn. “Hierover communiceren we op korte termijn”, stelt Antwerp.

De club heeft momenteel enkel nog 500 plaatsen beschikbaar op de hoofdtribune voor zijn business cliënteel, besluit het bericht.

Deschacht wordt geen T2 bij Kortrijk

Olivier Deschacht wordt geen assistent-coach van zijn vriend Yves Vanderhaeghe bij KV Kortrijk. De club kiest voor Jordi Lemiengre die eerder de assistent was van Vanderhaeghe in Oostende.

Deschacht had tot vandaag uitstel van beslissing gevraagd aan KV Kortrijk maar opteert duidelijk nog voor een seizoen als voetballer. Anderzijds liet hij eerder aan OHL weten dat hij ook niet op het aanbod ingaat om daar onder Francky Vercauteren te gaan voetballen. Naar verluidt zag hij het niet zitten om dagelijks de Brusselse ring door te moeten.

Zo is Deschacht weer vrij op de markt om nog een laatste jaar als voetballer aan de slag te gaan. (ESK)

belga

Bart Verhaeghe behoudt een mandaat binnen Belgische voetbalbond

Vorige maand legde Bart Verhaeghe zijn bestuursmandaat en vicevoorzitterschap bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) neer, maar de preses van Club Brugge gaat wel een mandaat van twee jaar aan in de nieuwe Hoge Raad van de KBVB. Dat vernam persagentschap Belga. Op 7 juni maakte de 54-jarige Verhaeghe bekend dat hij het na drie jaar voor bekeken hield als ondervoorzitter van de voetbalbond. Hij stapte toen ook uit de raad van bestuur, naar eigen zeggen om zich te kunnen focussen op de uitdagingen die hem bij Club Brugge te wachten staan.

Sinds 2013 was Verhaeghe actief binnen de bond als mandataris van de Pro League in het Uitvoerend Comité. Daar maakte de voorzitter van Club Brugge nog steeds deel van uit. Het Uitvoerend Comité gaat binnen de nieuwe structuur van de KBVB op de schop. De leden van dat hoogste bondsorgaan kregen wel een mandaat in de andere kamers van de nieuwe structuur.

Het is in die context dat Verhaeghe een mandaat voor twee jaar opneemt binnen de Hoge Raad, het nieuwe reglementerende orgaan van de KBVB. Hij zal er samen met Luciano D’Onofrio (Antwerp) de Pro League vertegenwoordigen. De Pro League bevestigde woensdag dat Verhaeghe zijn zitje opneemt.

 Namens Voetbal Vlaanderen nemen Karel Vanwesenbeeck, Marc Van Craen, Willy Ozeel en Jean-Pierre Notelteirs plaats in de Hoge Raad. David Delferière, Gaspar Navez, Pierre Friob en Christian Bartosch vertegenwoordigen de Franstalige amateurvleugel ACFF. Alle mandaten gelden voor twee jaar tot medio 2021.

Photo News

Vijfde partnership van STVV in Japan

STVV start een partnership met de Japanse tweedeklasser Avispa Fukuoka, de moederclub van Takehiro Tomiyasu. Het doel is om kennis en informatie te delen met elkaar, vooral op het gebied van HR. Het wordt het vijfde partnership van STVV met een Japanse voetbalclub. Via vorige partnerships gingen leden van de jeugdstaf op uitwisseling naar Japan en andersom. STVV verwelkomde ook Japanse jeugdspelers tijdens zomerkampen. Onlangs nog trokken Academy Manager Wim Declercq en Youth Director Marc Lelievre voor twee weken naar Okayama.

CEO Takayuki Tateishi van STVV: “Anderhalf jaar geleden trokken we Tomiyasu aan, hij maakte meteen indruk. Dankzij Tomiyasu werd ook Avispa Fukuoka bekend als de voetbalclub die hem opleidde. Ik ben zelf ook afkomstig van Fukuoka en voel mij nauw verbonden met deze club. Het is een eer om deze samenwerking op te starten. We hopen om samen groot te worden.” (FKS)

Karel Geraerts wordt assistent bij Union

Karel Geraerts zal T1 Thomas Christiansen als assistent bijstaan bij Union Sint-Gillis. Dat heeft het Brusselse team uit 1B laten weten tijdens de voorstelling van Christiansen in het Joseph Marienstadion. Ook de Spanjaard Christian Beguer vervoegt de staf.

De 37-jarige Geraerts voetbalde in zijn loopbaan bij Club Brugge, Standard, Lokeren, Charleroi en OH Leuven. De ex-Rode Duivel (20 caps) was in 2017 even sportief coördinator bij KV Oostende, voor bij Patro Maasmechelen als sportief raadgever aan de slag te gaan.

“Karel is een leider op het veld en kent de Belgische voetbalcultuur”, legde sportief directeur Chris O’Loughlin uit. “We vinden het belangrijk om kansen te geven aan een jonge Belgische trainer.” Beguer was bij verschillende Spaanse teams assistent, waarbij Rayo Vallecano. Hij trok ook de wereld rond langs Armenië (Banants Erevan), Dubai (Al Wasl) en Israël (Bnei Sakhnin FC).

Telenet overwoog stekker uit seamenwerking met KV Mechelen te trekken

Olivier Somers en Stefaan Vanroy zijn ook onder druk van de sponsors moeten vertrekken bij KV Mechelen. Zo heeft hoofdsponsor Telenet overwogen de stekker uit de samenwerking te trekken door Operatie ‘Propere Handen’. Dat meldt het telecombedrijf op zijn website. “Als buur van KV Mechelen is Telenet al 12 jaar shirtsponsor. Dit is al jaren een goede samenwerking, maar naar aanleiding van de veroordelingen door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB in ‘Operatie Propere Handen’ wenste Telenet zich als sponsor duidelijk te distantiëren van wat er gebeurd is”, klinkt het. “Competitievervalsing strookt immers absoluut niet met de waarden van Telenet en we veroordelen dit ten stelligste. De intentie was dan ook ingezet om niet langer als shirtsponsor op te treden en de investeringen volledig te richten op de jeugdwerking van KV Mechelen.”

“Door de nieuwe wending in het verhaal en de nieuwe start die de club kan maken onder de hoede van Penninckx hebben we dit echter herzien. We willen de club, de spelers en de supporters alle kansen geven om na het maken van schoon schip opnieuw de competitie op de beste manier aan te vatten. We eisen wel als hoofdsponsor dat er uitgebreide maatregelen genomen worden om dergelijke zaken in de toekomst uit te sluiten, en dringen aan op interne en externe controlemechanismen.”

Telenet heeft nu een gedragscode opgesteld die Malinwa dient te ondertekenen. Hiermee verbindt KV zich tot het handelen volgens ‘de waarden die Telenet als sponsor heeft’.

BELGA

Jiménez trapt Mexico in verlengingen voorbij Haïti naar finale

Mexico heeft zich geplaatst voor de finale van de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied. De Mexicanen haalden het in de halve finales in het Amerikaanse Glendale met 1-0 van Haïti na verlengingen.

Mexico, met Standard-doelman Guillermo Ochoa tussen de palen, beet lang zijn tanden stuk op het stugge Haïti. Raul Jiménez (93.) brak vroeg in de eerste verlenging de ban met een strafschop. Haïti kon nadien niet meer terugslaan. In totaal won Mexico het toernooi al tien keer, de laatste maal in 2015. In de finale wacht de winnaar van het duel tussen de Verenigde Staten en Jamaica. 

AFP
AFP

Nakamba krijgt verlof tot 15 juli

Marvelous Nakamba, uitgeschakeld met Zimbabwe op de Africa Cup en op de radar van enkele Europese clubs, krijgt verlof tot 15 juli. Anders dan belofteninternationals Siebe Schrijvers en Dion Cools, keert Nakamba pas over tien dagen terug naar Brugge. Schrijvers en Cools leggen vrijdag hun fysieke en medische tests af en sluiten in principe begin volgende week aan bij de groep. Wat Nakamba betreft, is Club Brugge niet gehaast om de middenvelder van de hand te doen. Philippe Clement gelooft in de Zimbabwaan en hoopt hem aan boord te houden, wat met zich meebrengt dat Nakamba enkel in ruil voor een topbedrag zal vertrekken. (TTV)

Florian Van Eenoo photonews
photo_news

Refs voortaan beoordeeld op basis van videobeelden

De voetbalbond stapt af van het systeem met scheidsrechterscontroleurs, die de refs op het hoogste niveau wekelijks ter plekke beoordelen. De prestaties van de scheidsrechters zullen voortaan vooral beoordeeld worden op basis van televisiebeelden. Dat is op zich geen probleem, want de controleurs stuurden hun beoordeling van de refs in het verleden ook al vaak op maandag bij op basis van televisiebeelden. Probleem is wel dat de UEFA van internationale scheidsrechterscontroleurs eist dat ze ook in eigen land ter plekke controles uitvoeren om in de Europa League of de Champions League aan de slag te mogen. Daarom worden Luc Wouters, Joeri Van de Velde en Guy Goethals gehandhaafd als ‘referee coaches’, die refs ter plekke beoordelen. Met Michel Piraux wordt een creatieve oplossing gezocht via de Franstalige amateurvleugel ACFF, zodat ook hij kan blijven werken bij UEFA. Ook Frank De Bleeckere blijft internationaal aan de slag. Hij zal de beoordelingen van de refs trouwens elke week samen met David Elleray en Bertrand Layec bundelen en finaliseren. Om de drie weken komen de refs ook drie dagen samen, waarbij nauwgezet ingegaan zal worden op hun prestaties. (RN)

BELGA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudy verlinden

  In het bestuur van telenet zit iemand die zeker weet dat KVM word vrijgesproken...de deal was waarschijnlijk dat al de schuldige een stap zouden opzij zetten..met een drogrede natuurlijk en dito verklaring..en dat is gebeurd...dus KVM vrijgesproken ...en ik heb geen universiteit gedaan he...

 • Pier Langemans

  Mario Tersago Wat een zever ben al jaren klant bij telenet en krijg iedere zomer 2 maand gratis telenet sport ! Omdat het voetbalseizoen dan stilligt

 • Erwin De Baetselier

  het is veelzeggend dat ze sponsor blijven…. maar geen nood. Het klootjesvolk aka voetbalsupporters hebben het geheugen en de intelligentie van een goudvis en zijn deze fraude binnen enkele maanden vergeten.

 • Peeters Freddy

  De experten op het forum zijn weer bezig. Niemand is nog niet verplicht om klant te zijn of te worden van Telenet. Ik blijf klant want ze behandelen mij als klant.

 • Christiane Van Croonenborch

  Telenet kwam door die zaak ook niet in een te best daglicht te staan uiteindelijk En zullen zo de druk op die bestuursleden wat verhoogd hebben Afwachten wat de uitspraak gaat zijn grt