Firmino bezorgt Liverpool het WK voor clubs na verlengingen tegen Flamengo

AFP
Liverpool heeft het WK voor clubs gewonnen. De winnaars van de Champions League haalden het van de winnaars van de Copa Libertadores, al bleef Flamengo wel lang tegensputteren. De Brazilianen plooiden pas in de verlengingen na een goal van Roberto Firmino. 

Liverpool kon al na 30 seconden op voorsprong komen, maar Roberto Firmino mikte alleen voor doel over. Bij het begin van de tweede helft lukte het de Braziliaan opnieuw niet, deze keer trof hij wel de paal. Helemaal op het einde van de reguliere speeltijd leek het dan toch goed te komen voor de Engelse grootmacht, die een penalty kreeg toegewezen door de scheidsrechter. De VAR ging echter niet akkoord en dwong Abdulrahman Al-Jassim om op zijn stappen terug te komen. Geen penalty voor Liverpool en dus verlengingen.

In de eerste van die verlengingen kon Firmino wel scoren tegen zijn landgenoten . Sadio Mané werd diepgestuurd en behield het overzicht om zijn ploegmaat alleen voor doel te zetten en die miste niet. Kort na het doelpunt kreeg Liverpool een aantal grote kansen om die voorsprong uit te diepen, maar liet dit na. Bijna kwam het de Engelsen duur te staan, maar diep in de tweede verlenging liet Lincoln de kans op de gelijkmaker liggen voor Flamengo. 

EPA
EPA
REUTERS
REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • martin van Den broeck

    Geweldig en nu de titel