FIFA maakt drie kanshebbers bekend voor goal van het jaar (en wat is het moeilijk kiezen)

rv
De Venezolaanse Deyna Castellanos, de Fransman Olivier Giroud en de Zuid-Afrikaan Oscarine Masuluke zijn de drie overgebleven kanshebbers om op 23 oktober in Londen op het FIFA-gala de Puskas Award, de prijs voor het beste doelpunt van het jaar, te winnen. Dat maakte de FIFA vandaag bekend.

De momenteel nauwelijks 18-jarige Castellanos trof voor Venezuela op het WK voor meisjes onder 17 jaar raak tegen Kameroen met een schot vanop de middenlijn. Olivier Giroud van zijn kant scoorde op nieuwjaarsdag voor Arsenal tegen Crystal Palace met een fabelachtige scorpion kick. De derde genomineerde ten slotte is een Zuid-Afrikaanse doelman. Oscarine Masuluke bezorgde zijn team, Baroka FC, met een spectaculaire omhaal een gelijkspel tegen City Pirates.

De drie doelpunten werden door surfers gekozen uit een lijst van tien doelpunten. Vanaf vandaag tot de dag van de ceremonie kan opnieuw gestemd worden voor de finale winnaar. Hieronder vindt u de drie wondermooie treffers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.