Fenomenale Ibrahimovic schiet Zweden naar het EK, ook Oekraïne erbij


Zlatan Ibrahimovic Fantastic Free Kick Goal... par HDFootball2015
De voetballiefhebber mag op zijn beide oren slapen, want ook Zlatan Ibrahimovic valt volgend jaar te bewonderen op het EK in Frankrijk. De Zweedse vedette van PSG - ook al trefzeker in de heenmatch - schoot zijn land vanavond eigenhandig voorbij Denemarken met twee goals, 2-2. Vooral zijn tweede doelpunt (een heerlijke vrije trap) was een pareltje. In de andere partij plaatste Oekraïne zich ten koste van Slovenië. Daardoor zijn alle deelnemers aan het EK bekend.

De hamvraag vanavond was ongetwijfeld of Ibrahimovic naar het EK in Frankrijk gaat of niet. De superster van Zweden verdedigde samen met zijn ploegmaats een 2-1 bonus uit de heenmatch. De Denen wisten dus wat hen te doen stond - scoren - en dat was er ook aan te zien. De thuisploeg schoot furieus uit de startblokken. Poulsen leek al vroeg de 1-0 op het bord te zetten, maar Källstrom werkte de bal met een ultieme ingreep nog tegen de lat. In de herneming knalde Delaney over.

Ibrahimovic doet het weer
Zweden werd teruggedrongen, maar bezorgde de Denen een ijskoude douche. Bij de eerste kans trilden de netten. Ibrahimovic, wie anders, liep slim weg bij een hoekschop en verlengde in de verste hoek, 0-1. Een serieuze uppercut voor de thuisploeg. Zweden duwde door en 'Ibra' miste oog in oog met goalie Schmeichel de 0-2. Kort voor de pauze kwamen de Denen nog eens goed weg toen Agger bijna een voorzet in eigen doel devieerde. Aan de overkant ging Isaksson nog goed plat op een vrije trap van Eriksen. 0-1 halfweg.

GETTY
AP

IBRAHIMOVIC Incredible SKILLS & GOAL | Denmark... par EntertainmentLive

Weer een koude douche
Denemarken moest minstens twee keer scoren om verlengingen af te dwingen en dus trok de thuisploeg weer gretig naar voren. Zweden kwam met de schrik vrij toen Johansson een bal van Eriksen devieerde en zo Isaksson tot een miraculeuze redding dwong. Aan de overkant was één kans voor de Zweden alweer voldoende. Met een heerlijke vrije trap nam Ibrahimovic Schmeichel te grazen, het 62ste doelpunt van 'Ibra' in het shirt van de Zweden (het 11de in deze EK-kwalificatiecampagne).

Treffers komen te laat
De strijdvaardige Denen wilden echter nog niet opgeven. Poulsen troefde zijn belager af en kopte mooi overhoeks binnen. In de extra tijd scoorden de Denen zowaar nog een tweede keer. Invaller Vestergaard buffelde de bal tegen de touwen. Maar meer zat er niet meer in, want Rasmussen trapte nog voorlangs. Zweden en Ibrahimovic vierden feest, Olsen (66) gaf na de match meteen zijn ontslag als bondscoach van Denemarken. Hij stond sinds 2000 aan het roer.

AP
GETTY
AP

Poulsen Goal - Denmark 1-2 Sweden - 17-11-2015 par Bayeo

2-2 Jannik Vestergaard Goal - Denmark 2-2... par Pathmanathan_Cumanan

Ook Oekraïne erbij

Slovenië moest een 0-2 achterstand uit de heenwedstrijd ophalen en mocht in Maribor na de snelle kopbaltreffer van Bostjan Cesar lang hopen op tenminste een verlenging. De vereiste tweede treffer wilde echter niet vallen. Diep in de extra tijd, in minuut 97, maakte Andrei Jarmolenko namens Oekraïne aan alle onzekerheid een einde (1-1). De Slovenen eindigde de partij nog met een man minder nadat Brecko een oerdomme rode kaart pakte voor een schandalige trap richting Konoplijanka (zie video hieronder).

Met de kwalificatie van Zweden en Oekraïne is het deelnemersveld van het EK 2016 in Frankrijk compleet. De andere 22 deelnemers zijn: Frankrijk, Ierland, Engeland, IJsland, Tsjechië, Oostenrijk, Noord-Ierland, Italië, Portugal, Zwitserland, Spanje, Wales, België, Albanië, Roemenië, Duitsland, Polen, Rusland, Slowakije, Turkije, Kroatië en Hongarije.

REUTERS
REUTERS
REUTERS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00