Fans van Atlético broeden op niet al te fraai plan voor de dag waarop Courtois weer een voet op hun terrein zet

AFP/PN
Het weekend van 10 februari 2019, de aanhang van Atlético Madrid kijkt er nú al reikhalzend naar uit. Dan ontvangen 'Los Colchoneros' immers hun stadsgenoot Real Madrid en vooral nieuwbakken Real-doelman Thibaut Courtois. En de aanhang van Atlético broedt op een plannetje om hun ex-keeper op een bijzondere manier te ontvangen.

Voetbalfans zijn doorgaans kort van geheugen. Veel verder dan de clubkleuren wordt amper gekeken. Zo ook bij Atletico, zo blijkt. Courtois hielp Atlético tussen 2011 en 2014 - hij werd toen gehuurd van Chelsea - mee aan de Spaanse titel, de Spaanse Beker én de Europa League. Zonder Sergio Ramos' goal in minuut 95 had Courtois met Atlético ook nog de Champions League gewonnen. Om maar te zeggen: de eerste doortocht van Courtois in Madrid was één groot succes. Maar dat zijn de fans van 'Atléti' door Courtois' overstap naar de aartsrivaal inmiddels vergeten.

Voor de competitiematch in februari plannen de fans van Atletico geen al te fraaie actie om Courtois te verwelkomen. Ze willen massaal speelgoedratten naar onze nationale nummer 1 gooien op het moment dat hij hun arena, het Wanda Metropolitano, betreedt. "In Ikea kosten dergelijke rattenknuffels amper 1 euro", schrijft een Altético-fan op Twitter. "Als het ons niet lukt om 50.000 pluche ratten naar Courtois te gooien, dan zijn we geen goede fans."
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kim Collyns

  Zijn dochter zal veel plaats in de kast moeten vrijmaken voor nieuwe pluche beertjes. Beter zou hun frustratie uiten dan dreigen met erger vind ik dan.

 • tim pappaert

  Respect is iets anders.....

 • Leofar Koninckx

  Voetbal een feest.

 • Jurgen Aerts

  luc van der maelen , Geld is alles wat telt op dit niveau ...

 • Bart Lauvrys

  "Voetbal" en "sportiviteit" gaan nu eenmaal niet samen...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00