Ex-ploegmaat maakt Nasri met de grond gelijk: “Ik hoop dat hij de mensen in Anderlecht anders behandelt”

Nasri.
BELGA Nasri.
Schitteren deed hij nog niet bij paars-wit en nu moet Samir Nasri (32) ook nog stevige verwijten van een ex-ploegmaat incasseren. “Hij nam zijn verantwoordelijkheden niet om de jongere spelers bij te staan. Ik hoop echt dat hij de mensen in Anderlecht anders behandelt”, zegt ex-Arsenal speler Emmanuel Frimpong (27) op de sportwebsite The Athletic

Emmanuel Frimpong en Samir Nasri speelden in de zomer van 2011 twee maanden samen bij Arsenal. De Ghanees werd overgeheveld van de reserves en kwam nog maar net piepen, de huidige speler van Anderlecht was al drie jaar aan de slag bij The Gunners en zou op 24 augustus een transfer naar Manchester City verwezenlijken. Slechts een korte periode ploegmaats dus, maar lang genoeg voor Frimpong om voor altijd een zekere afgunst te hebben voor de middenvelder. 

“Ik heb altijd respect getoond voor de oudere spelers”, vertelt Frimpong op de sportwebsite The Athletic. “Vraag maar aan Aaron Ramsey of Jack Wilshere. Nooit heb ik iemand onrespectvol behandeld. Maar Nasri, die heb ik echt niet graag. Zelfs al zou hij mij vijf miljard dollar geven, dan nog zal ik hem niet kunnen uitstaan.” 

Nasri aan de zijde van Walcott.
reuters Nasri aan de zijde van Walcott.

Wenger 

Een flashback naar augustus 2011, waar het vijandschap begon. Arsenal keek Liverpool in de ogen en het was het tweede Premier Leagueduel voor Frimpong. Na 70 minuten zijn streng te trekken, pakte de op dat moment 19-jarige middenvelder zijn tweede gele kaart. Toen stond het 0-0, maar Arsenal verloor nog met 0-2. 

“Niemand moest me toen zeggen dat wat ik deed, dom was. Ik was een professionele voetballer. Ik wist het zelf wel. Na de match was iedereen stil in de kleedkamer. Ook Arsène Wenger (de coach, red.). Hij was ontgoocheld, maar zei niks. Toen stond plots Nasri op en hij zei waar iedereen bijstond dat het mijn fout was dat we verloren. Hij had misschien wel gelijk, maar waarom zou een profspeler mij - het was mijn tweede competitiematch - op dat moment zo hard aanpakken?” 

Bully

Daar bleef het niet bij. Toen Nasri naar Manchester trok, feliciteerde Wilshere hem op Twitter. “Pffffff come on Jack”, was de sluwe reactie van Frimpong. Plots kreeg hij telefoon van Nasri. “De verwijten vlogen in het rond. Maar nu hij weg was, kon ik hem eindelijk m’n gedacht zeggen. Dus heb ik hem rechtuit gezegd dat ik hem niet moest hebben en ik hem nooit zal respecteren als een professionele voetballer.” 

En nog was het niet gedaan. Enkele maanden later was het Arsenal-City. “Tijdens die wedstrijd zei hij me voortdurend dat hij me kon kopen. Dat toont aan hoe dom hij eigenlijk is. Waarschijnlijk had hij inderdaad die miljoenen om mij te kopen, maar hoe onrespectvol is dit? Hij was een echte bully. Hij nam zijn verantwoordelijkheden niet om de jongere spelers bij te staan. Ik ben er nu net achtergekomen dat hij nog altijd speelt. Bij Anderlecht. Ik hoop echt dat hij veranderd is als persoon en dat hij daar de mensen anders behandelt. Want wat ik me herinner vanuit het verleden...”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc germeau

  Ik haat het soort kerels als Nasri. Die heeft al degoutante dingen gedaan in het verleden. Voor die redenen weet ik zeker dat het bij RSCA vroeg of laat slecht afloopt met Nasri.. Maar hier kon hem toch niet veel verweten worden. Trouwens waar zit Frimpong nu?

 • Philippe Vander Haeghen

  Bel hem op en zeg het hem ne keer zelf, prutsers!

 • Fonz Ooms

  Nasi mocht dat zeggen.

 • Luke Vincke

  Pfffff...is gewoon natrappen

 • Matthias BREUGELMANS

  Frimpong kreeg dus een keertje kritiek voor een domme actie en kon het niet verteren waardoor hij Nasri is blijven haten. Misschien niet mooi van Nasri maar lijkt me toch niet veel verkeerd mee.