Engelse bondscoach Hodgson stelt bekendmaking EK-selectie enkele dagen uit

EPA
De Engelse bondscoach Roy Hodgson maakt de selectie van de Three Lions officieel bekend op maandag 16 mei. Dat heeft de Engelse Voetbalbond (FA) vandaag bevestigd.

In eerste instantie was de bekendmaking van de selectie eerder (donderdag 12 mei) gepland, maar na een vergadering met de technische staff werd besloten om die met enkele dagen uit te stellen. Op die manier heeft Hogdson een beter zicht op de fitheid van zijn spelers, dit weekend staat immers de slotspeeldag in de Engelse Premier League op het menu.

De Engelsen beginnen hun EK-voorbereiding op 18 mei, op zondag 22 mei sparren de Three Lions in het stadion van Manchester City tegen Turkije. Op vrijdag 27 mei krijgen ze in Sunderland Australië over de vloer en op donderdag 2 juni kijken ze op Wembley Portugal in de ogen.

Op 6 juni reist de selectie van Hodgson dan af naar Frankrijk, waar de Engelsen hun tenten opslaan in Chantilly. Op het EK zelf speelt Engeland in groep B tegen Rusland (11 juni), Wales (16 juni) en Slovakije (20 juni).