En of Rashford van debuteren houdt! Nu scoort United-spits ook in 1e match voor Engeland

Landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje en België behoren tot de topfavorieten voor de eindwinst op het EK, maar houd best ook maar Engeland in de gaten! Het team van Roy Hodgsen heeft voorin immers een goudhaantje lopen die luistert naar de naam Marcus Rashford. De aanvaller van Manchester United scoorde vandaag in zijn debuutwedstrijd voor Engeland tegen Australië al na amper drie minuten. Daarmee is hij de jongste Engelsman ooit die scoort bij zijn eerste optreden voor de nationale ploeg.

En dat de 18-jarige Rashford - 18 jaar en 208 dagen oud om precies te zijn - van debuteren houdt, is duidelijk als we de cijfers van dit seizoen bekijken. In zijn eerste match voor Manchester United, op 25 februari 2016 in de Europa League tegen FC Midtjylland (5-1 zege), liet Rashford de netten meteen twee keer trillen. Drie dagen later deed de aanvaller dat kunststukje gewoon over door twee keer te scoren bij zijn Premier Leaguedebuut tegen Arsenal (3-2 overwinning).

Engeland won de oefenpot tegen Australië uiteindelijk met 2-1. Wayne Rooney verdubbelde de voorsprong voor de troepen van Hodgsen, waarna invaller Eric Dier met een owngoal de eindstand vastlegde.

Marcus Rashford krijgt felicitaties van zijn ploegmakkers bij zijn goal tegen Australië.
afp Marcus Rashford krijgt felicitaties van zijn ploegmakkers bij zijn goal tegen Australië.
reuters