Elke scheidsrechter krijgt verplicht cursus EHBO

Elke voetbalscheidsrechter in Vlaanderen moet vanaf volgend seizoen verplicht een cursus EHBO volgen. Die beslissing komt er nadat voetballers Grégory Mertens en Tim Nicot op het veld in elkaar zakten na hartfalen, zo melden de kranten van Mediahuis vandaag.

De vraag om scheidsrechters een basiscursus eerste hulp te geven, kwam van N-VA-senator Pol Van Den Driessche. "Het voorstel is goedgekeurd voor heel Vlaanderen. Vanaf volgend seizoen krijgen kandidaat-scheidsrechters één tot twee uur EHBO als onderdeel van hun opleiding", zegt Luc Matthys, de voorzitter van de Provinciale Scheidsrechter Commissie West-Vlaanderen, daarover.

Scheidsrechters die al even bezig zijn, krijgen een tweejaarlijkse opfrissing van hun opleiding EHBO. Die moeten ze verplicht volgen. "Als alles meezit, hebben de meeste scheidsrechters eind volgend seizoen hun cursus EHBO gekregen", zegt Luc Matthys.

Voor scheidsrechters die fluiten in de hoogste nationale reeksen geldt de regeling niet, want zij vallen niet onder de bevoegdheid van de Provinciale Scheidsrechter Commissie. "Tijdens die matchen is er altijd wel een arts aanwezig", klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.