Eén van meest absurde regels in het voetbal kan gewijzigd worden

rv
Het WK voor clubs, waarin River Plate zich gisteren liet verrassen door thuisclub Al-Ain, is tegenwoordig interessanter om de nieuwe spelregels die er worden toegepast dan om het sportieve verloop. Nadat eerder de scheidsrechters langs de doellijn en de videoref er met succes getest zijn, worden er dit jaar twee nieuwigheden uitgeprobeerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat schrijft het Spaanse Marca.

Eén innovatie maakt daarbij komaf met een van de meest bizarre regels uit het voetbal: die waarbij een speler van de andere ploeg moet wachten tot de bal buiten de zestien is bij een doelschop vooraleer hem te mogen raken. Bij de nieuwe regel moeten alle spelers zich nog wel buiten de zestien bevinden bij de doelschop, zoals dat ook nu het geval is, maar eens de trap is genomen kan er wel meteen op aangevallen worden.

Daarnaast wordt er in Abu Dhabi ook geëxperimenteerd met een nieuwigheid om tijdrekken tegen te gaan. Wanneer een speler wordt vervangen, moet die niet meer het veld via de middellijn verlaten, maar wel via het dichtste punt naar de lijn toe. Ten slotte moet ook het systeem rond schorsingen eenvoudiger: wie rood krijgt of twee keer geel en de volgende match moet missen, zal ook effectief de volgende match missen. Ongeacht het genre van de competitie. De wijzigingen kunnen, indien ze positief worden beoordeeld, door IFAB (de spelregelcommissie van de FIFA) in maart goedgekeurd worden.

Anice Badri van Esperance Sportive de Tunis stapt van het veld op het WK voor clubs.
REUTERS Anice Badri van Esperance Sportive de Tunis stapt van het veld op het WK voor clubs.22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van Winckel

  Buitenspel afschaffen en per speelhelft maximaal 3 keer terugspelen naar de doelman .

 • LUC HUON

  Om de haverklap regels veranderen is nefast voor elke sport. Men heeft al wedstrijden met 4 refs , met 6refs met en zonder VAR

 • Joachim Albert

  Bij een vrije trap eerst 3 flipflops en bij inworp een handenstand, als ploeg scoort moet de doelpuntenmaker iemand van de andere ploeg kussen en bij aftrap moet ge met het hoofd passen... Neen, buitenspel afschaffen, als ploeg over middenlijn is, moogt ge niet terug gaan en VAR mag 1x helft ingeroepen worden, indien ge gelijk hebt, krijgt ge nog 1 kans. Zal veel attractiever worden

 • Louis Heyens

  bij een hoekschop ... 3 verdedigers + de keeper in de kleine backlijn & 5 tegenspelers in de grote backlijn, de rest buiten de grote backlijn. Zij mogen pas na het nemen van hoekschop mee in de strafschopzone komen. Bij het ingooien ... waarom niet "indien gewenst" deze met één hand uitvoeren (grotere zone bereikbaar, direct een aanval lanceren mogelijk)

 • eddy cola

  Buitenspel afschaffen mensen komen kijken voor goals

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00