Eén jaar cel voor El Ghanassy na nieuwe verkeersovertreding vlakbij politiekantoor

RV/Belga
Profvoetballer Yassine El Ghanassy (28) is deze ochtend bij verstek veroordeeld tot één jaar cel voor een zoveelste verkeersovertreding. De gewezen flankaanvaller van Gent en Oostende werd op 5 mei vorig jaar betrapt toen hij achter het stuur van zijn Porsche aan het telefoneren was.

De politierechter kon niet om de lange lijst verkeersovertredingen van El Ghanassy heen. De nu 28-jarige voetballer is dan ook al maandenlang een vaste klant in de politierechtbank. Deze keer moest hij zich verantwoorden voor bellen achter het stuur van zijn Porsche in de Alfons Pieterslaan in Oostende, nota bene vlakbij het politiekantoor. 

De politie zette hem aan de kant en stelde vast dat El Ghanassy reed zonder een geldig rijbewijs te hebben. De voetballer zat nog een rijverbod uit na een eerdere veroordeling. Naast de effectieve celstraf van één jaar, kreeg de voetballer die tegenwoordig zijn geld bijeenraapt bij het Saoedische Al-Raed, een geldboete van 8.400 euro en 1 jaar rijverbod. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, zal hij zijn rijexamens opnieuw moeten afleggen en moeten slagen voor medische en psychologische proeven. El Ghanassy kan nog verzet aantekenen tegen zijn veroordeling.

In totaal liep hij al ongeveer vijftien veroordelingen op voor verkeersinbreuken. Op 11 april werd hij door de politierechtbank al tot zes maanden effectieve celstraf veroordeeld. Recent ging de verdediging in beroep tegen de verbeurdverklaring van zijn Porsche. In die zaak doet de correctionele rechtbank volgende maand, op 12 oktober, uitspraak.
128 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sammy Van

  Als ik mij niet vergis, zit die nieuwe manager momenteel vast.

 • didier de coster

  die komt nooit nog naar ons land en lacht ons vierkant uit waar we bij staan , maar oh wee, als brave burger iets op de grond gooien en een gasboete , kloteland

 • Karel Van Geel

  Dank u Geens uw illustere bende heeft weer de complete straffeloosheid toegepast.

 • willy verbeeck

  Die in de gevangenis? Dat geloofd toch geen mens. Om in de gevangenis te belanden mag je niet rijk zijn.

 • DIRK VAN DESSEL

  Dat zal hem halal worst wezen.