Eden Hazard spreekt ambitie uit: “Champions League-winst moet doel zijn”

Hazard in actie tegen Bayern op de International Champions Cup
USA TODAY Sports Hazard in actie tegen Bayern op de International Champions Cup
Eden Hazard zit met Real Madrid volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Amerika, waar de Koninklijke zich voorbereidt op de International Champions Cup, gaf hij een kort, maar ambitieus interview. 

Prijzen pakken

Eden Hazard geniet van zijn eerste voorbereiding met Los Blancos. In de wedstrijd tegen Bayern was de Rode Duivel een van de lichtpuntjes in een 3-1-nederlaag. Op persoonlijk vlak zeker een geslaagd debuut voor zijn nieuwe club. Op de clubwebsite spreekt hij opgewonden over zijn eerste weken bij  Real en steekt hij zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Wanneer je voor Real Madrid speelt, moet je elk seizoen prijzen pakken. Je moet altijd de ambitie hebben om te winnen. Als je de Champions League niet wint, laten de fans van zich horen en dat is dan ook terecht. Dus Champions League-winst moet ons doel zijn. Bij Real wil je gewoon altijd winnen en dat is waarom ik hier ben. Ik wil spelen, goals scoren en aan het einde van het seizoen trofeeën omhoog houden.”

USA TODAY Sports

Mooiste goal

Hazard tovert zijn beste spel tevoorschijn als hij een vrije rol krijgt binnen het team, en dat zal bij Real niet anders zijn. “Ik speel met veel vrijheid. In voetbal is dat best moeilijk omdat iedere speler wel zijn positie heeft. Maar ik ben een ‘vrije’ speler en als ik mijn ding niet kan doen speel ik niet goed en beland ik uiteindelijk op de bank. Ik wil de bal hebben en met mijn instinct spelen. Waar dat ook nodig is. Ik denk nooit van: ik moet dit doen, en dan dat. Ik speel gewoon en als ik de bal heb beslis ik dan wel wat ik ermee doe.” Over één ding dat hij met de bal wil doen, denkt hij alvast wel na, want ondanks de vele mooie goals die Hazard al gemaakt heeft, moet hij, zo zegt de Real-ster, “de mooiste goal nog maken.” In de Champions League-finale dan maar, Eden?

Real Madrid speelt vannacht om 1u tegen Arsenal in Washington op de International Champions Cup. De wedstrijd is te volgen op Eleven Sports.

In deze video kan u alvast het debuut van Hazard tegen Bayern bekijken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederik Janssens

  Met die vliegenvanger Courtois in het doel vrees ik ervoor.

 • RONNY HELSEN

  Jammer voor Eden maar dat is een droom die niet uit gaat komen .

 • Dirk Tuymans

  Probeer eerst maar voorbij de poulefase te geraken. Want met die verdediging en middenveld...en zelf met 15 goals per seizoen ga je de cl ni winnen..! Of de VAR kan een handje helpen..

 • Carlos Simonis

  Natuurlijk moet Real Madrid altijd voor de winst gaan, ook voor de Champions League. Alleen is het winnen van een Champions League niet altijd voor het beste team. Geluk en de vorm van de dag is heel bepalend. Het blijft een tornooi waar niet altijd het beste team wint. Zie Tottenham en Liverpool, die stonden in de erbarmelijke slecht gespeelde Champions League finale. En ook nog terecht, want de winnaar heeft altijd gelijk, dat is de wet in het voetbal.