Duitse en Amerikaanse voetbalsters naar halve finale

GETTY
Duitsland heeft vanaf de penaltystip als eerste de halve eindstrijd bereikt van het WK voor vrouwen in Canada. 'Die Mannschaft' versloeg Frankrijk, meer dan gelijkwaardig in 120 minuten voetbal, in de strafschoppenserie met 5-4. Claire Lavogez miste als enige.

Na 90 minuten stond het 1-1. Dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het Olympic Stadium in Montreal, want de Françaises hadden vrijwel het hele duel de bovenhand. Frankrijk kwam na 64 minuten op voorsprong via een van richting veranderd schot van Louisa Necib. In de 84ste minuut maakte Célia Šašic van de stip gelijk, na een onfortuinlijke handsbal van linksback Amel Majri. 

In de verlenging werd niet gescoord. Dat mocht de Franse invalster Gaëtane Thiney zich aanrekenen. Vrij voor doel had ze de bal vlak voor tijd voor het intikken maar ze faalde.

AFP
AFP
GETTY
AFP

Amerikanen verslaan China
De Verenigde Staten haalde opnieuw de halve finale van het wereldkampioenschap; dat is het land tot nu toe altijd gelukt. Gisteren versloegen de Amerikaanse vrouwen de Chineze met 1-0. Aanvoerder Carli Lloyd scoorde het beslissende doelpunt in de 51ste minuut.

AFP
AFP