Dit beeld zegt alles: Eden Hazard werd gisteren (weer) fel aangepakt

REUTERS
Vrijdagmorgen zag het er nog erger uit. Bloeduitstortingen en open wonden. “Man, ik heb overal pijn”, vertelde Eden Hazard donderdagavond aan HLN. De gevolgen van de slachtpartij tegen Slavia. Drie flinke tikken met zelfs gaten in de kousen tot gevolg. Hazard is het getokkel op de enkels gewoon van in de Premier League, maar dit was ruwer. Toch poseerde Hazard na de match vrolijk met de slagers van Slavia voor souvenirfoto’s.

Van bij de start hadden de spelers van Slavia Praag het op Eden Hazard gemunt. Om een kans te maken om door te stoten, moesten de Tsjechen de Chelsea-vedette uit de match houden. Dat probeerden ze door zijn enkels bont en blauw te schoppen. Veel succes kende die tactiek niet: Chelsea stond in de eerste helft al 4-1 voor (eindstand 4-3) en Hazard was op reglementaire wijze niet af te stoppen. Om hem te beschermen mocht de Belgische dribbelkont voorbij het uur gaan rusten. Nog vintage Hazard: na de match ging hij met de glimlach op de foto met de spelers van Slavia Praag.

Het is niet de eerste keer dat de schade aan Hazards enkels op foto werd vastgelegd. Ook in 2014 in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray werden er gelijkaardige beelden geschoten.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toon Schouteden

  Achter op de achillespees, dat is 'n tackle langs achteren en dit is sinds eind jaren negentig, volgens de officiële regels, "rood". Deze regel is volgens mij daarna nooit afgeschaft, dus waarom volgen de scheidsrechters de regels niet? Omdat anders na 30 minuten er nog te weinig spelers op het veld staan?

 • René Van Halen

  De scheidsrechters zijn in Engeland veel te laks. Zulke aanslagen zouden altijd een kaart moeten zijn, ook al is het in de eerste minuut of is het de eerste overtreding.

 • Jan Van Den Bergh

  Hazard is een sierlijke speler . Zijn balvaardigheid is een streling voor het oog . Weinigen zijn het gegeven . Schoppers zijn er des te meer ...

 • Herbert Verbeeck

  Heb de match gezien. Snap niet waar de gele kaarten bleven? Waren regelrechte aanslagen.

 • werner humblé

  Wat minder met de bal blijven lopen en uw bal afgeven in 1 à 2 tijden gelijk Kévin De Bruyne doet wonderen om zo niet toegetakeld te worden door menige verdedigers .... Stond ik op u je zou ook veel gras eten dat is zeker..