Dion Cools na nederlaag tegen Polen: “We hebben nu niets meer te verliezen”

Dion Cools.
BELGA Dion Cools.
“Niet efficiënt genoeg.” Doelpuntenmaker Dion Cools (23) vatte de nederlaag van de Jonge Duivels tegen Polen (3-2) goed samen. En of Belgische beloften de kansen hadden om te winnen, maar ze lieten de wedstrijd uit hun handen glippen.

“Iedereen is heel ontgoocheld in het resultaat”, vertelde Dion Cools net na de nederlaag. “Gezien de hele wedstrijd verdienden we om te winnen. Het is dan dubbel zo zuur omdat dit een duel was dat we moésten winnen. Wat het kantelmoment was in de match? Goh, het eerste doelpunt van Polen slikken we te makkelijk. Daarna creëerden we wel kansen, maar die gingen niet binnen. Uiteindelijk worden we koud gepakt op een corner (zucht). Mijn aansluitingstreffer kwam te laat. De Polen zetten een goed blok en het was moeilijk om de oplossingen te vinden. Kijk, we moesten in de eerste helft efficiënter zijn en defensief meer solide.”

Door de nederlaag wordt de tweede ronde bereiken wel heer erg moeilijk. Nu moeten de Jonge Duivels punten pakken tegen toplanden Italië en Spanje. “Ja, dat wordt lastig. Maar we hebben nu niets meer te verliezen, hé. We gaan nu zonder drukken kunnen spelen, dan weet je nooit wat er nog mogelijk is.”

Dion Cools.
BELGA Dion Cools.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Wat als de jonge Duivels wel hun kansen beter hadden benut, dan hadden jullie andere praat. Ik heb een goed talentvolle groep gezien, en dit verlies is geen doodzonde. Hier leert men van. Supporters waaien met iedere windrichting mee, juichen als ze winnen, en mekkeren als ze verliezen. Ineens kan de groep er helemaal niets van is de trainer een idioot. Typisch supporters praat

 • FRANS VANISTERBECQ

  gezien hoe ,bij de eerste tegengoal, wout faes bijna in zijn broek deed ?

 • Johan Billiet

  Begrijp niet dat Walem de beste / betere spelers opstelt ..of oproept....Moet ie toch gezien hebben nadat alle vriendenmatchen vooraf aan dit tornooi werden verloren..

 • John Stevens

  Wat een rare ploegopstelling van Walem is me dat.

 • Jo Vans

  Wakker worden jongen, alles is al verloten