Denis Odoi met brace rond zijn nek afgevoerd na kwalijke botsing met Fulham-ploegmaat: “Hij is intussen oké”

Action Images via Reuters
Even paniek bij Fulham rond Denis Odoi. Onze landgenoot kwam in het duel met Cardiff zwaar in aanraking met ploegmaat Le Marchand. Odoi zou intussen wel aan de betere hand zijn. 

De 29-jarige Fransman raakte Odoi bij het ontzetten van de bal vol in het gezicht. De vleugelverdediger wou de bal wegkoppen in de 20ste minuut, maar kwam dus onzacht in aanraking met het been van Le Marchand. Odoi viel meteen op de grond en werd daarna een hele tijd verzorgd. 

De 30-jarige ex-voetballer van Anderlecht en Lokeren kreeg uit voorzorg zuurstof toegediend en had veel tijd nodig om te uiteindelijk afgevoerd te worden. Dat gebeurde met een draagberrie en een brace rond zijn nek. Odoi probeerde bij het verlaten van het veld even recht te staan. De verzorgers van zijn ploeg maanden hem al snel weer aan om te gaan zitten. 

Fulham, dat al gedegradeerd is, won de partij tegen Cardiff overigens met het kleinste verschil. Ryan Babel (ex-Liverpool) zorgde in de 79ste minuut voor de winnende goal met een schot in de kruising. Na de wedstrijd sprak coach Scott Parker geruststellend over Odoi. 

“Hij is oké”, vertelde Parker. “Denis was enkele seconden buiten westen, daardoor moest hij van het veld, maar hij steld het goed. Denis wist niet dat hij rechtsprong tijdens zijn behandeling. Als je zo op de grond beland en je weet niet waar je bent, dan kan je een beetje agressief worden. Ons medisch team reageerde eersteklas en haalde hem gezond en wel van het veld.”

Photo News
Action Images via ReutersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.