Exclusief voor abonnees

De vloek van het lege stadion: drie redenen waarom thuisvoordeel eerder thuisnadeel is (met Premier League als uitzondering)

AFP
Wanneer is nog maar de vraag, maar als onze Jupiler Pro League straks terug van start gaat, houden de thuisploegen er maar beter rekening mee dat voor een gering publiek spelen straks een pak minder voordelig is. Dat blijkt uit een gedetailleerde data-analyse van de afgewerkte Bundesliga. De drie redenen waarom en ook hoe de Premier League de uitzondering op de regel vormt.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Norbert Deploige

    Bij wedstrijden zonder publiek kunnen de onfaire supporters de bezoekende spelers niet intimideren. Maak een enorm verschil bij verschillende ploegen. Deze groepen thuissupporters worden volgens mij speciaal opgeleid om wedstrijden, spelers en scheidsen te beïnvloeden en het werkt wel degelijk.

  • Gilbert Ballegeer

    De beleving is heel anders maar wat me wel opvalt is dat er minder comedy wordt gespeeld