De Ligt landt in Turijn, transfer naar Juventus eerstdaags rond

Matthijs De Ligt.
Twitter Matthijs De Ligt.
Matthijs de Ligt en Juventus. Het komt voor mekaar. De 19-jarige Nederlander is gearriveerd in Turijn met een privéjet. De komende dagen wordt zijn transfer (70 miljoen euro) van Ajax naar Juve helemaal afgerond. Te beginnen met de medische keuring morgen. 

De transfer van de aanvoerder van Ajax hing al maanden in de lucht. Alle Europese topclubs hengelden de voorbije maanden naar De Ligt. Het werd uiteindelijk een driestrijd tussen Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus. De Spaanse grootmacht kon niet op tegen het transfergeweld van PSG en Juve, vooral die laatste club wilde ver gaan om aan de persoonlijke eisen van het kamp De Ligt te voldoen.

AFP

Zaakwaarnemer Mino Raiola kwam een aantal weken geleden al een lucratieve verbintenis (jaarsalaris van ongeveer 14 miljoen bruto) voor vijf jaar overeen met de Italiaanse kampioen. Maar vervolgens liepen de onderhandelingen tussen beide clubs vertraging op. Juventus zette laag in: 65 miljoen euro met 50 miljoen als vast bedrag en 15 miljoen aan bonussen. Ajax hanteerde volgens de Nederlandse media een ondergrens van 75 miljoen euro voor de winnaar van de Golden Boy-Award. 

Het lijkt erop dat beide clubs elkaar nu gevonden hebben in het midden. De Ligt arriveerde zopas in Turijn. “Ik ben heel blij om hier te zijn”, aldus de verdediger in een eerste reactie. Morgen legt hij z’n medische tests af. Donderdag of vrijdag wordt de transfer geofficialiseerd.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef van riel

  Mark. Ik denk dat Dirk het hier niet heeft over de voetbalkwaliteiten maar over het feit dat hij het financiële boven het sportieve kiest.

 • Mark Marken

  Haha, De Ligt een sukkelaar noemen, Dirkje Tuynmans is een echte kenner hoor.

 • Dirk Tuymans

  Sukkelaar, kiezen voor het grote geld maar geen prijzen pakken. Alleen maximaal de titel in Italië wat niks voorstelt.

 • Christiaan Goethals

  Supervoetballer, een regelmatige blunder moet men er bij nemen.