Gesponsorde inhoud

De Croky Cup koorts stijgt: ben jij klaar voor een portie topvoetbal?

Betway
Een nieuw jaar betekent niet alleen nieuwe (sportieve) voornemens, maar ook de herstart van het voetbalseizoen. De Belgische voetbalfans zullen de komende maanden hun hart weer volop kunnen ophalen. Niet alleen tijdens de spannende matchen van de Jupiler Pro League, met Charleroi - KV Mechelen als opener op 25 januari, maar ook dankzij de bloedstollende RBFA Croky Cup.

Op 19 september vorig jaar werd de laatste loting bekendgemaakt en vanaf dan zijn fans zich al volop aan het voorbereiden voor wat ongetwijfeld een opwindende ontknoping zal worden. De clubkleuren worden bovengehaald, samen met de nodige verfrissingen. Ja, het voetbalfeest kan weer beginnen!

Belgisch voetbal van de bovenste plank
En hoe! Tijdens de heenwedstrijd trekt Zulte Waregem onder leiding van Francky Dury naar het Jan Breydelstadion voor wat een onvergetelijke match belooft te worden tegen Club Brugge. De clubs troffen elkaar twee seizoenen geleden ook al in de beker en dit tijdens de 1/8e finales. Toen haalde Blauw-Zwart het met een nipte 3-2 overwinning. Na de terugwedstrijd zullen we weten wie er deze keer aan het langste einde trekt. Zal er gefeest worden in Brugge of zal het Essevee zijn dat mag blijven dromen van de beker?

Tijdens deze halve finales staan nog twee andere voetbaltoppers tegenover elkaar, namelijk Antwerp en KV Kortrijk. Eerst gaan trainer Yves Vanderhaeghe en zijn manschappen op bezoek bij Antwerp, terwijl beide clubs een paar dagen later het Guldensporenstadion van Kortrijk betreden voor de terugwedstrijd. Zal Antwerp de finale kunnen bereiken zoals in 1922, of zal KV Kortrijk een stapje dichter komen bij een eerste Croky Cup overwinning?

pixabay.com
pixabay.com pixabay.com

Zowel de heenwedstrijden als terugwedstrijden zullen ongetwijfeld op het scherpst van de snee gespeeld worden. Zo versloeg Zulte Waregem tijdens de voorrondes onder meer Sint-Truiden (3-0), terwijl Club Brugge aan de haal ging met overwinningen tegen onder andere RSC Anderlecht (2-0). Antwerp klopte af met een 3-1 overwinning tegen Charleroi, terwijl KV Kortrijk te sterk was voor KAS Eupen (2-1).

Apotheose op 1 mei
Zullen aartsrivalen SV Zulte Waregem en KV Kortrijk elkaar treffen in de finale of steken Club Brugge en Antwerp daar een stokje voor? Iedereen zal wel een eigen pronostiek hebben. Als we de grote bookmakers zoals Betway mogen geloven, zal Club Brugge Antwerp verslaan tijdens de finale op 1 mei. Zal Blauw-Zwart inderdaad op die dag KV Mechelen opvolgen als kampioen? Jij ontdekt het hier als eerste!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.